Emile deltombe opnieuw naar rc lauwe (eerste provinciale): “Oude liefde roest niet”

Emile Deltombe kende in het verleden twee goede seizoenen bij RC Lauwe. (foto VDB)
Emile Deltombe kende in het verleden twee goede seizoenen bij RC Lauwe. (foto VDB)
Redactie KW

“Naast een nieuwe T2 moeten er nog twee versterkingen bijkomen”, beloofde sportief verantwoordelijke Christophe Frénoi onlangs. Met het binnenhalen van Swiftnick Verbrugghe en Emile Deltombe is reeds meer dan de helft van het werk gedaan. Voor Emile Deltombe is het de tweede keer dat hij voor Racing kiest.

Emile Deltombe is geen onbekende voor RC Lauwe. Voor de centrale verdediger wordt het zijn tweede passage aan de Lauwse statie. Vier jaar geleden maakte hij voor het eerst zijn opwachting. Ondanks zijn jeugdige leeftijd wierp hij zich meteen op tot een betrouwbare en stevige verdediger. Na mooie twee seizoenen laste de Ieperling een sabbatjaar in. “Omwille van mijn studies geneeskunde”, legt Emile Deltombe uit. “Vorig seizoen nam ik op vraag van Diksmuide de voetbaldraad weer op. Net door mijn studies in Leuven kon ik niet altijd alle trainingen bijwonen, maar daar had trainer Christ Vandevyvere geen problemen mee. Na een goede start zat er iets moois aan te komen. Tot het coronavirus stokken in de wielen stak.”

Wind in de zeilen

Komend seizoen draagt Emile Deltombe opnieuw de kleuren van RC Lauwe. Voor de tweede keer dus . “Oude liefde roest niet”, lacht de 23-jarige Ieperling. “Het was Christophe Frénoi, blijkbaar was hij me niet vergeten, die mij contacteerde. Bij mijn eerste gesprek leek het alsof ik nooit was weggeweest. Het deed me vooral veel deugd dat Racing begrip had voor mijn situatie, ik hen niet kon beloven dat ik iedere training kan bijwonen. Eenmaal dat probleem van de baan, stond niets nog een terugkeer in de weg. Ik heb met Racing twee schitterende seizoenen vol gemaakt, kijk er reikhalzend naar uit om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Je voelt aan alles dat RC Lauwe opnieuw de wind in de zeilen heeft. Naast Christophe Frénoi is ook Jean-Marie Windels opnieuw nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de club.”

Eindrondeticket

“Ik kan het alleen maar toejuichen dat ze mijn ex-ploegmaats Angelo Vanheuverbeke en Swiftick Verbrugghe hun kans geven als respectievelijk T1 en T2. Ik ben er zeker van dat Angelo en Swiftick het goed zullen doen. Op mijn inzet kunnen ze alleszins rekenen. Aan Racing bewaar ik goede herinneringen. Mijn laatste seizoen, met een derde plaats en een eindrondeticket, was er alleszins een om in te kaderen.”

(FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten