Emelgem-Kachtem kampioen na klinkende zege

Foto Bart © VDB
Lode Blomme

De fusieploeg won zaterdag met 4-1 tegen Heule en mag zich na een sterke terugronde de verdiende kampioen in derde provinciale C noemen.

De ploeg van coach Eddy Verbeeck leek al snel op rozen te zitten na twee snelle treffers: eerst werkte Maxim Van de Velde een voorzet van Karel Van de Walle af, even later verdubbelde Dries Mergaert van op de stip. Door schorsingen en blessures stonden bij Heule een aantal beloften tussen de lijnen, maar toch kreeg VVEK de titel niet cadeau. De bezoekers beten fel van zich af en scoorden nog voor het halfuur de aansluitingstreffer via Ryssaert. Op slag van rust waren er nog kansen voor De Meyer en Van de Velde, maar het bleef 2-1.

11 wedstrijden ongeslagen

Na twee minuten in de tweede helft leek de titel dan toch binnen voor Emelgem-Kachtem toen Yoshi D’Haene heerlijk scoorde op voorzet van Van de Walle en diep in de twee helft zette Glenn De Meyer de kers op de taart met de 4-1. Voor VVEK meteen de tweede titel in drie jaar nadat het twee seizoenen geleden de titel pakte in vierde provinciale C. Voorzitter Ronny Ghillemyn ziet de ploeg zo goed als volledig samenblijven voor volgend seizoen.

De basis van de titel werd vooral na Nieuwjaar gelegd: VVEK is de jongste weken al 11 wedstrijden ongeslagen. Nummer twee Dosko Kanegem telt met nog 1 te spelen wedstrijd 6 punten minder. Buur Lendelede komt deze namiddag wel nog in actie.