KSK Vlamertinge nam het zondagmiddag op verplaatsing op tegen Avanti Stekene. Trainer Yannick Platteeuw werd een kwartier voor het einde van de wedstrijd genoodzaakt zichzelf in te brengen nadat één van zijn spelers zich geblesseerd had.

In de slotminuut viel ook ploegafgevaardigde David Cappoen in, zodat hij samen met zijn zoon Jonas het duel afwerkte. Door het in laatste instantie afhaken van twee spelers plaatste de trainer zijn ploegafgevaardigde en zichzelf op het wedstrijdblad.

Waar is de scheidsrechter?

Niet alleen in derde amateurklasse was er zondagnamiddag opschudding, ook in vierde provinciale was er een incident. Omdat de scheidsrechter niet meer opdaagde na de rust, werd het duel tussen SK Wenduine en Eendracht Brugge in vierde provinciale B stopgezet. "Net voor de rust trok de ref rood voor een bezoeker, maar grimmig was de wedstrijd nooit", liet de Wenduinse T1 Peter Liekens optekenen over de vreemde situatie. "Na de rust daagde de ref niet meer op. Was hij gewond of voelde hij zich bedreigd? Niemand weet het. Niemand heeft hem zien vertrekken."