Ellen Martens en Club YLA openen play-off 1 Super League thuis tegen OHL

Ellen Martens. (foto MVW)© FranckyDryepondt
Ellen Martens. (foto MVW)© FranckyDryepondt
Redactie KW

Dit weekend worden in de Super League de play-offs opgestart. Club YLA veroverde een ticket voor play-off 1 en mag zaterdag om 16 uur thuis tegen OHL openen. Beide clubs stonden vorige zaterdag in de slotmatch van de reguliere competitie ook al tegenover elkaar. Club YLA verloor in Oud-Heverlee met 2-0.

Aanvoerder Ellen Martens (23) volgde die partij vanuit de tribune. Een week eerder pakte ze namelijk thuis tegen Standard haar derde gele kaart, met een strafdag tot gevolg. De meid uit het Oost-Vlaamse Nazareth begint dus met een propere lei aan de nacompetitie. “Ik kijk uit naar die play-offs”, klinkt Martens enthousiast. “Aan het einde ervan willen we in de top drie staan.”

Opnieuw fitte kern

Club YLA eindigde de reguliere competitie als vijfde en begint de nacompetitie, na halvering van de punten, met vier punten achterstand op KAA Gent Ladies en OHL. Een verschil dat in acht speeldagen overbrugbaar is. De twee partijen tegen OHL en Gent zullen het Brugse eindklassement bepalen. “ Ook al verloren we in de competitie twee keer van OHL, we moeten niet bang zijn van hen ”, pompt Martens zichzelf moed in.

“Zaterdag zullen we sterker staan”, gaat Martens verder. “ Trainer Leo Van der Elst moest voor de verplaatsing naar OHL eind vorige week wel veel aanpassingen doorvoeren. Frieke Temmerman en ik waren geschorst. Heel wat andere speelsters ontbraken door blessures. De meesten zullen bij de start van play-off 1 weer fit zijn. Als we zaterdag ons eigen spel spelen, komen we er wel.” Naast het geschorste duo Martens-Temmerman ontbraken in Oud-Heverlee ook Charlotte Laridon, Debbie Decoene, Talitha De Groote, Jody Vangheluwe, Saar Verdonck en Nicky Van den Abbeele. Club YLA deed het vorige zaterdag dus zonder vijf of zes vaste waarden. Normaal krijgt aanvoerder Ellen Martens bij de start van play-off 1 haar opdracht als defensieve middenvelder terug.

Droom

Zij verlengde intussen ook haar overeenkomst bij blauw-zwart. “Absoluut geen moeilijke beslissing”, benadrukt de technisch tekenaar bij de firma NV Jacops in Drongen. “Ik heb er altijd van gedroomd om voor Club Brugge te kunnen spelen. Ik ben er intussen acht jaar. Mijn hart is blauw-zwart. Als het kan, ga ik naar de mannen kijken. Neen, niet in de spionkop. Met opa en mijn broer of met enkele vriendinnen op een rustige plaats in de tribune .”

Ooit wil ik met Club YLA Champions League spelen. Dat is mijn volgende droom. De club moet op dat vlak nog stappen zetten, ik ook. Ik heb er al enkele gezet, maar heb er nog een paar vandoen. De eerste is naar de top drie in de eindstand van play-off 1.”

Zaterdag 3 april om 16 uur: Club YLA – OH Leuven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier