Elias Henne (KVK) heeft duidelijk toekomstplan: “Voor mijn 20ste in A-kern zitten”

Elias Henne. © GF
Redactie KW

De beloften van KV Kortrijk kregen maandag zwaar op hun donder van Club Brugge. Het werd maar liefst 2-8 voor de bezoekers.

En dat zijn geen leuke cijfers, zeker niet voor een verdediger. “Niemand verliest graag en al zeker niet met zo’n zware score”, bevestigt Elias Henne (17), die centraal in de defensie stond. “Maar het hoeft daarom niet allemaal slecht te zijn. Zulke matchen heb je als voetballer nodig om beter te worden.”

“Wat ik dan geleerd heb?” herhaalt hij. “Dat we van bij de aftrap klaar moeten zijn en dat we niet al te veel naar de naam van de tegenstander moeten kijken. Want dat speelde naar mijn gevoel wel een rol: we hadden veel respect voor Club Brugge. We slikten ook vier goals op stilstaande fase en dat moeten we zeker vermijden. Akkoord, in onze ploeg zitten niet al te veel gestalterijke spelers, maar we moeten alerter zijn.”

Ex-Buffalo

Elias Henne is nu aan zijn tweede periode bij KV Kortrijk bezig. Na Ouwegem en Deinze voetbalde hij van de U12 tot de U15 voor KV Kortrijk, waarna hij de overstap naar AA Gent maakte. Na een seizoen bij de U16 van de Buffalo’s keerde hij naar Kortrijk terug. “Bij Gent hield men echt vast aan de basisploeg en stond alles in het teken van resultaat behalen. Het doel was kampioen spelen en alles werd in het werk gesteld om dat ook te bereiken. Zonder succes evenwel, want we werden tweede na Club Brugge. Ikzelf was er bankzitter en kwam niet altijd aan spelen toe. Ik ben blij dat ik naar Kortrijk mocht terugkeren. Het nieuwe project, waarbij vooral op het individu en niet op het resultaat wordt ingezet, vind ik heel goed. En hier krijg je ook de kans om vooruitgang te boeken.”

Om zijn doel te bereiken, weet Elias dat hij nog wat progressie zal moeten maken. “Ik heb me voorgenomen om voor mijn twintigste in de A-kern van een eersteklasser te zitten. Dat is een hoge ambitie, maar niet onmogelijk. Ik wil er ook alles aan doen om mijn doel te bereiken”, aldus Elias Henne. (CDW)

KV Kortrijk 2 – 8 Club Brugge

Kortrijk: Galens, De Vos, Budde, Desmet (54′ Henne), Lauwrensens (75′ Nalli), Houssane, Lanckman, Jodts, Dewaegemaeker (59′ Amelhaf), Coppens en Prez (82′ Belgacem)

Doelpunten: Dewaegemaeker en Prez.

Maandag 25 september om 20 uur: Lokeren – beloften.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.