Eindronde zou een mooie bekroning zijn voor Joachim Heytens en VV Tielt

Joachim Heytens blijft ook volgend seizoen bij VV Tielt. (Foto Bart) © Joachim Heytens blijft ook volgend seizoen bij VV Tielt. (Foto Bart)
Redactie KW

VV Tielt blijft op een mooie vierde plaats in de rangschikking staan na de boekte 5-1-overwinning tegen SK Staden. Thomas Verhaeghe was goed voor vier doelpunten. Na een vrij weekend trekt VV naar De Ruiter.

“We wonnen verdiend”, aldus trainer Joachim Heytens. “Nochtans waren we niet top en kenden we wat geluk. Thomas Verhaeghe was met vier doelpunten de man van de match. We zijn altijd in hem blijven geloven.”

Nu volgt een vrij weekend. “Jammer genoeg, want we zitten in de goede flow en hadden graag gespeeld. Daarna wacht de uiterst belangrijke confrontatie met KSV De Ruiter, dat aan de leiding staat in de stand om de derde periodetitel. Willen we onze kansen gaaf houden voor de eindronde, dan pakken we best de zege. Het zou een mooie bekroning op ons seizoen zijn.”

Nog vijf finales

“We hadden een rustig seizoen vooropgesteld, maar natuurlijk zullen we ontgoocheld zijn, mochten we de eindronde niet halen. Eens je er zo dichtbij bent, wil je dat niet uit handen geven. Het worden nog vijf finales voor ons. Volgend seizoen houden we de kern zo goed als mogelijk bij elkaar. Enkel Pieter-Jan Dumolein vertrekt naar Staden om dichter bij huis te voetballen.”

We deden enkele gerichte transfers. Met Dedeyne (Wingene), De Vlieghere (Westrozebeke) en doelman Vandorpe (Meulebeke) zullen we terug een competitieve ploeg hebben voor volgend seizoen”, besluit Heytens, die ook volgend seizoen aan het roer blijft bij Tielt.

(MD)

Zondag 18 maart om 15 uur: KSV De Ruiter – VV Tielt