Eindronde tweede amateurklasse pas van start op donderdag 10 mei

Nicolas Mulliez (rugnummer 3) en Lilian Lorthiois duidelijk ontgoocheld na het 0-0 gelijkspel tegen Rupel Boom. © VDB
Wouter Vander Stricht

Weinig gegadigden om deel te nemen aan de eindronde in tweede amateurklasse, omdat slechts drie Vlaamse teams hun licentie behaalden en Rupel Boom die licentie nog via het BAS hoopt te verkrijgen. Nu al is zeker dat Winkel Sport en Mandel United mogen deelnemen, maar misschien stijgt Mandel United wel rechtstreeks…

Winkel Sport schakelde zichzelf uit in de titelstrijd door op SK Ronse 0-0 gelijk te gaan spelen. Het neemt wel zeker deel aan de eindronde.

Mandel United slaagde er niet in de topper tegen Rupel Boom te winnen, hoewel het duidelijk de betere ploeg was en ook de beste kansen kreeg. Ook daar bleef het 0-0.

Het verdict over de titel moet nu op de laatste speeldag vallen. Wint Rupel Boom thuis van SK Londerzeel of doet het minstens even goed als Mandel United – dat op verplaatsing naar SK Sint-Niklaas moet – dan hebben de Antwerpenaars de titel op zak. Maar daarom nog niet meteen de promotie, want daarvoor is een licentie vandoen. De licentie werd Rupel Boom geweigerd, de club ging in beroep. De zaak wordt op 2 mei door het BAS behandeld, twistpunt is de geldigheid van diploma’s en de effectieve functie van trainer/sportief directeur Urbain Spaenhoven.

Rupel Boom en zijn grote schare fans hopen op de licentie voor de eerste amateurklasse.
Rupel Boom en zijn grote schare fans hopen op de licentie voor de eerste amateurklasse.© VDB

Pakt Rupel Boom de titel en krijgt het ook de licentie, dan neemt ook Mandel United deel aan de eindronde. Kampioen Thes Tessenderlo promoveert vanuit de tweede amateurklasse B, Sp. Hasselt (momenteel elfde in stand) vroeg en kreeg een licentie en mag dus ook deelnemen als enige ploeg uit de B-reeks.

Dat betekent dus dat de ‘Vlaamse’ eindronde betwist wordt met drie in plaats van acht ploegen. Die eindronde zal starten op donderdag 10 mei. Een van de drie ploegen wordt vrijgeloot en stoot door, de andere twee teams maken dan onder elkaar uit wie een ronde verder mag.

Winkel Sport neemt zeker deel aan de eindronde, de titel is sinds vorig weekend helemaal uit den boze.
Winkel Sport neemt zeker deel aan de eindronde, de titel is sinds vorig weekend helemaal uit den boze.© VDB

De twee Vlaamse ploegen die overblijven nemen het dan op tegen een Waalse ploeg (één club uit het trio FC Luik, La Louvière en Ol. Charleroi) en de vierde laatste uit de eerste amateurklasse (Hamme of Chatelet).

Indien Rupel Boom de licentie niet krijgt, dan stijgt Mandel United sowieso naar de eerste amateurklasse. Dan moet Winkel Sport het ook niet tegen Hasselt opnemen, maar komt het meteen bij de laatste vier teams terecht die in aanmerking komen voor de promotie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.