Eindronde in eerste provinciale : twee maal een stunt(je) in de slotminuten

Aaron Bruning van Wingene wint hier het kopduel van Jonas Van Exem van Sassport Boezinge. Hij zou twee maal scoren en zo zijn team naar de finale brengen. © VDB
Wouter Vander Stricht

KVC Wingene en SK Vlamertinge spelen de finale van de eindronde in eerste provinciale. Maar enkele minuten voor affluiten zag het er nog naar uit dat die finale tussen Sassport Boezinge en Rac. Waregem zou gaan. In beide wedstrijden konden de bezoekers in de slotminuten voor een stunt zorgen.

Rac. Waregem had op zondag 1 mei de heenwedstrijd met 2-4 gewonnen. Het stond op een gegeven moment zelfs 0-4 voor, maar Vlamertinge milderde nog tot 2-4. Bij Rac. Waregem achtten ze zich misschien te zegezeker en in het Mirakelstadion speelde de thuisploeg een slechte eerste helft, aan de rust stond het 0-2 en net voor de pauze hadden ze Verstraete met een rode kaart verloren. Maar door de doelpunten op verplaatsing had Waregem toen nog het finaleticket op zak. Toen Logie de 0-3 scoorde was dat niet meer het geval, maar de 1-3 van Christiaens keerde de zaken weer om. Tot ver in blessuretijd was het dus Waregem dat zich plaatste voor de finale, tot in de 95ste minuut Yannick Cannaert een collectieve aanval kon afronden : 1-4 en zo werd de 2-4 uit de heenwedstrijd door de jongens van Fanny Schamp teniet gedaan.

Maar ook op het veld van Sassport Boezinge was de nodige suspens te beleven. Vier dagen eerder was Boezinge – weliswaar op een diefje – gaan winnen bij KVC Wingene. Good old Kristof Arys had toen net na het uur Wingene op voorsprong gezet, maar met goals van Jacobs (90′) en Vanhee (92′) hadden de mannen van Geert Broeckaert de situatie nog omgekeerd. Nu leek Boezinge die bonus uit de heenronde vast te houden. 85 minuten lang bleef het mede dankzij thuisdoelman Vanbrabandt 0-0. Toen moest hij zich gewonnen geven op een poging van Bruning. Maar zelfs bij 0-1 had Boezinge nog de kwalificatie beet, dat veranderde toen Bruning in de 90ste minuut een tweede maal scoorde en zo Wingene naar de finale bracht.

De eindrondefinale wordt zondag 8 mei gespeeld in Wingene. Zowel thuisploeg KVC Wingene als SK Vlamertinge zien zich al verzekerd van deelname aan de interprovinciale eindronde waar West-Vlaanderen twee ploegen mag afvaardigen. De finale wordt wel nog betwist om een eventuele rechtstreekse stijger te bepalen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.