Eindelijk nog eens feest voor RC Harelbeke: 1-2

Archief: Gregory Mahau (wit) van RC Harelbeke. Foto VDB / Bart Vandenbroucke © VDB
Redactie KW

Na drie opeenvolgende nederlagen mocht Harelbeke eindelijk nog eens juichen. RC Harelbeke won tegen RC Gent.

De eerste Harelbeekse aanval was prijs. Na een snel genomen vrije trap kwam de bal voor doel, de thuisdoelman loste en Notebaert tikte binnen.

Incident tussen Ucak en Mahau

Nadien volgde een studieronde, waarbij een collectief sterker Gent meer en meer controle over de wedstrijd kreeg. Er was nog een goede kans voor Bétremieux en voor Elewaut. Gent dreigde vooral met schoten vanuit de tweede lijn, waar Degrendel steeds attent op reageerde.

Tijdens de rust was er een incident tussen Mahau en Ucak. Ucak kreeg rood, Mahau geel. Harelbeke begon goed aan de tweede helft, maar Gent bleef ondanks de numerieke minderheid zijn kans wagen. Rond het uur rukte Cremers op, infiltreerde in het strafschopgebied en kegelde de bal in de linkerbenedenhoek. Gent zette nog meer druk en Hebbelinck toonde zich alerter dan de Harelbeekse verdedigers. Verder dan de aansluitingstreffer kwam Gent niet meer. Na drie opeenvolgende nederlagen mocht Harelbeke eindelijk nog eens juichen.

Doelpunten: 1′ Notebaert 0-1, 61′ Cremers 0-2, 82′ Hebbelinck 1-2.

Harelbeke: Degrendel, Van Damme, De Smet, Mahau (62′ Noppe), Notebaert, Cremers (82′ Decleir), Vandenheede (68′ Kostyrka), Derieuw, Vanneste, Vandenbroucke, Bétremieux

Gele kaarten: Mahau, Van Damme, Vanneste.

Rode kaarten: Ucak

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier