Eindelijk: Club Brugge vindt tegen Eupen weer de weg naar het doel

Krepin Diatta schreeuwt het uit. De Senegalees scoorde twee keer tegen Eupen. BELGA PHOTO BRUNO FAHY © belga
Valerie Van Avermaet

0-4. Voor het eerst sinds eind december kon Club Brugge nog eens winnen met duidelijke cijfers. Badji met zijn eerste competitiegoal, Diatta met twee mooie doelpunten en Vormer met de kers op de taart. Blauw-zwart weet weer wat scoren is. De machine komt weer op gang.

Het elftal van Club kende na twee moeilijke wedstrijden tegen Antwerp en Charleroi enkele wijzigingen. Als aanvallend duo posteerde Clement deze keer Badji en Schrijvers. Rits nam de plaats in van Balanta. Ook Ricca kwam in de ploeg. Dennis en Deli bleven thuis door blessures. Bij Eupen was nieuwe aanwinst en vedette Adriano (ex-Barcelona) er nog niet bij.

Clement wilde een reactie zien van zijn ploeg na de verloren bekerfinale en de nederlaag tegen Charleroi vorige week en kreeg die ook. Blauw-zwart startte steviger dan de vorige wedstrijden. Clement stuwde zijn team voortdurend vooruit doorm “Tempo aan de bal” te roepen.

Zondvloed

Vooral Sobol was in de beginfase erg actief. Hij vond in de veertiende minuut met een knappe crosspass de vrijstaande Badji. Die nam de bal in een tijd op de slof. Eupen-doelman De Wolf verkeek zich op het schot en liet de bal in doel glippen. Een vroege voorsprong voor Club dus en de eerste competitiegoal van Badji.

Youssouph Badji na zijn eerste competitiegoal voor Club Brugge.
Youssouph Badji na zijn eerste competitiegoal voor Club Brugge.© BELGA

Daarna ging de wedstrijd bij momenten goed op en neer tot de spelers werden getrakteerd op een zondvloed. Het regende zo hard aan de Kehrweg dat de bal amper nog rolde waardoor het spelniveau daalde.

Diatta met een pegel

Meteen na de rust kreeg Vanaken een goede kans op de 0-2, maar hij mikte naast. Eupen kwam dan wat opzetten en verzamelde enkele kansjes, tot Diatta plots een ingeving kreeg. De Senegalees knalde staalhard en van ver buiten de zestien de 0-2 binnen. Wat een trap! Diatta vond duidelijk zijn vorm terug in Eupen, want in de 68ste minuut werkte hij ook nog een Brugse counter koelbloedig af. 0-3.

Stef Peeters had de eerredder even later aan de voet, maar trof de paal. De goal viel opnieuw aan de andere kant. Vanaken vond het hoofd van Vormer en die knikte simpel binnen. Eupen gaf evenwel de moed niet op en ging nog op zoek naar een doelpunt, maar zonder resultaat. Eindelijk weer een zege dus en een ruime. Club tankt vertrouwen en profiteert van het puntenverlies van AA Gent en Antwerp.

Opstelling Eupen: Isaac Nuhu, Carlos Embalo, Konan N’Dri (90′ Adjei), Stef Peeters, Jens Cools, Knowledge Musona (78′ Aziz), Nils Schouterden, Jordi Amat, Benoît Poulain, Jonathan Heris, Ortwin De Wolf.

Opstelling Club Brugge: Siebe Schrijvers (90′ De Ketelaere), Youssouph Badji (78′ Krmencik), Eduard Sobol, Mats Rits, Ruud Vormer, Hans Vanaken, Krépin Diatta (87′ Okereke), Brandon Mechele, Federico Ricca, Clinton Mata, Simon Mignolet.

Gele kaarten:/

Doelpunten: 14′ Badji, 59′ 68′ Diatta, 76′ Vormer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.