Einde verhaal trainer Stefan Schwarz bij SV Nieuwpoort

Stefan Schwarz is niet langer trainer van SV Nieuwpoort na een dispuut met de voorzitter. © foto FRO
Redactie KW

Na een hoogoplopende discussie over achterstallige betalingen bij SV Nieuwpoort verliet Oostendenaar Stefan Schwarz, sinds midden vorig seizoen trainer van SV Nieuwpoort, de vergadering. Hij hoopte dat voorzitter Verberckmoes zich op woensdag of donderdag zou verontschuldigen. Het tegendeel was waar: Stefan Schwarz werd ontslagen.

“Ik heb me niets te verwijten”, legt Stefan Schwarz uit. “Ik ben opgekomen voor mijn spelersgroep, waarvan een deel wel, een ander deel niet, dit seizoen nog niet betaald werd. Er was nochtans de belofte van de voorzitter dat een deel zou geregeld worden half december. Dit is niet gebeurd en samen met de spelersgroep werd beslist om uitleg te vragen aan de voorzitter. De discussie liep uit de hand en ik heb de zaal verlaten. Late excuses zijn er op zaterdag gekomen, maar dan had ik al beslist dat ik in die omstandigheden, na al wat mislopen was, niet verder kon functioneren als trainer van SV Nieuwpoort. Ik hoop dat alle spelers, die op dinsdagavond nog scherp getraind hebben, krijgen waar ze recht op hebben.” Nieuwpoort staat momenteel tweede in de tussenstand, met 36 punten.

Sprinplank voor hulptrainer

“Ik heb contact opgenomen met hulptrainer Jens Lavens. Ik heb er niets op tegen dat hij overneemt. Hij heeft veel capaciteiten en ik hoop dat het voor hem een mooie springplank wordt, met een goed einde in de strijd voor de titel of de promotie. Ik sta eerlijk in mijn schoenen, voor mij hoeft het op die manier niet meer.” aldus Stefan Schwarz.

Manager Eddy Makelberge betreurt de gebeurtenissen. “Het is spijtig dat de discussie uit de hand gelopen is. De wegen tussen de voorzitter en de trainer lagen plots te ver uit elkaar. Ze konden samen niet meer door dezelfde deur stappen. Dan is het beter uit elkaar te gaan. Het is wel jammer, maar dat is nu éénmaal eigen aan de voetbalwereld.”

(FRO/ foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier