Eigenlijk surreëel dat we na een gelijkspel op Real ontgoocheld zijn

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Een stunt en een onverhoopt punt, maar toch… Een dubbel gevoel is wat overheerst bij de Clubfans en voetbalminnend België na het 2-2-gelijkspel van Club Brugge op Real Madrid.

Het leek zo’n avond te worden waar alles klopte. Clement had Zidane tactisch overklast, Mignolet schudde die ene wondersave uit zijn mouwen en Dennis was voor één keer wel efficiënt – de manier waarop doet er niet toe. Ja, Club leek op weg naar de stunt van de eeuw…

Op het eerste kwartier van de tweede helft na, was blauw-zwart minstens de evenknie van de nummer 1 in La Liga. Wat de Bruggelingen met de bal deden, was zelfs veel efficiënter dan wat mannen als Kroos, Benzema en Modric lieten zien. De snelle Brugse aanvalslinie – met Tau en Dennis als exponenten – was een gesel voor mannen als Carvajal en Sergio Ramos.

Voor de Belgen aan de overzijde was het een pijnlijke avond. Thibaut Courtois – die weliswaar niets aan de tegengoals kon doen – werd uitgefloten door de thuisaanhang en bleef tijdens de rust – wegens ziekte? – in de kleedkamer. En Eden Hazard? Die zit wellicht nog steeds in de achterzak van Clinton Mata. Wat een wedstrijd van de Brugse rechtsachter.

Het is surreëel dat Club Brugge vooral ontgoocheld moet zijn na een gelijkspel op Real Madrid

Dennis had in minuut 55 de 0-3 aan de voet. Dit keer geen onorthodoxe afwerking, maar een redding van Aréola. Een minuut later hing de 1-2 tegen de touwen. Maar zelfs na die aansluitingstreffer was de Koninklijke niet zo koninklijk en leek Club te overleven in Bernabéu.

Tot Deli 5 minuten voor affluiten zijn enige duel van de match verloor en Club dan toch die gelijkmaker slikte. Een 2-2 op Madrid, wat moet je daar mee? Na een 0-2-voorsprong moet je dan misschien toch vooral ontgoocheld zijn? Al blijft dat surreëel om te zeggen.

Een stunt. Een onvergetelijke avond. Een referentiewedstrijd. Hier zal nog lang over gepraat worden. Maar toch…