Efram Vansuypeene (FC Gullegem) verkozen tot EOTS-speler van de maand in amateurklasses

Uit het EOTS-elftal in tweede en derde amateurklasse van speeldag zes tot en met tien werd centrale verdediger Efram Vansuypeene (28, FC Gullegem) verkozen tot speler van de maand.

Efram Vansuypeene houdt hier met alle moeite van de wereld Antonio Munoz Herrera, topschutter van Winkel Sport, af. © VDB

Efram Vansuypeene heeft een wat atypische carrière. Terwijl de meeste spelers die in de amateurklasses voetballen, de jeugdwerking bij een eersteklasser doorliepen, bleef hij lang zijn moederclub Dosko Kanegem trouw. Op zijn 17de verkaste de bakkerszoon niettemin naar SV Zulte Waregem, maar toen hij voelde dat hij daar niet zou doorbreken, ging het naar Sparta Petegem. “Daar beleefde ik mooie jaren, ik bleef er in totaal zeven seizoenen. We stootten door van provinciale naar de tweede amateurklasse en dat met een kern die nagenoeg ongewijzigd bleef.”

In Petegem behoudt men het geraamte van het elftal – waar toe Vansuypeene dus lang behoorde – bijeen en versterkt men zich gericht. Vorig jaar speelde de centrale verdediger bij KFC Mandel United – waarmee hij net naast de titel greep – en dit seizoen bij FC Gullegem, waarmee hij nu in de onderste regionen van het klassement vertoeft van diezelfde tweede amateurklasse.

Maar met Gullegem pakte hij zopas de scalp van ‘zijn’ Petegem. “Ik ken er nog heel wat mensen. Zij hebben weer een sterke ploeg, maar speelden tegen ons misschien niet hun beste wedstrijd. Goed voor ons natuurlijk, want door onze zege pakken we nu een zeven op negen. En dat hadden eigenlijk nog twee punten meer moeten zijn. Tegen Wijgmaal geven we het in de slotseconden nog weg.”

Maar niettemin heeft FC Gullegem nu aansluiting gevonden met de (lage) middenmoot. “Over de sfeer hebben we eigenlijk nooit kunnen klagen, maar het is natuurlijk ook leuker trainen als je het weekend voordien eens de drie punten op zak gestoken hebt“, aldus de lo-leerkracht aan het VTI van Deinze.

“Na de winterstop willen we in de middenmoot geraken”

Voor de winterstop wacht nog de eerste match van de terugronde en voor FC Gullegem is dat de verplaatsing naar SCT Menen. “Die mannen zijn goed bezig, maar we hebben ook het juiste elan te pakken. Hopelijk kunnen we daar ons puntenaantal nog opkrikken. Het lijkt erop dat we onze ideale veldbezetting gevonden hebben, hopelijk kunnen we ons na de winterstop richting middenmoot voetballen.”

Efram Vansuypeene is hier net iets eerder op de bal dan topschutter David Cardon van SCT Menen. Komende zondag lopen ze elkaar opnieuw tegen het lijf.
Efram Vansuypeene is hier net iets eerder op de bal dan topschutter David Cardon van SCT Menen. Komende zondag lopen ze elkaar opnieuw tegen het lijf.© VDB

Efram werd verkozen tot EOTS-speler van de maand. Met 37 procent van de stemmen hield hij Ruben Pyck (35 procent, Mandel United) en Sven Dhoest (13 procent, Winkel Sport) af. “Het was voor mij al een verrassing dat ik het elftal haalde, maar helemaal een suprise dat ik ook nog eens won. Maar daar zit ons stemmenkanon Bram Desmet, die via sociale media de nodige reclame maakte, voor iets tussen natuurlijk.”

Het EOTS-concept is Efram bekend natuurlijk. “Vorig jaar was ik met mijn ploegmaats van Mandel United te gast in het Fabriekspand in Roeselare, we beleefden een leuke avond. Ook op het eerste EOTS-café in Izegem ging ik een kijkje nemen, altijd tof om wat voetbalkennissen terug te zien.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.