Efficiënt VK Ninove geeft KVK Westhoek een pandoering

KVK Westhoek moest zaterdag het feesten overlaten aan de thuisploeg. Ninove won met 4-1. © VDB

Na elf wedstrijden zonder nederlaag kwam er op het veld van VK Ninove een einde aan de reeks van KVK Westhoek.

VK Ninove kende een droomstart toen Van Den Branden een vrije trap van Geeroms in het geharrewar voor doel binnen trapte. In de 20′ miste Feys de kans op de gelijkmaker. Na het half uur trapte De Rouck in de grote rechthoek een voorzet in één tijd binnen, een schot waartegen doelman Ampe geen verhaal had. Nog voor de rust kregen Staelens en Euvrard een doelkans maar beide kenden pech bij de afwerking.

Na de rust ging KVK Westhoek op zoek naar de aansluitingstreffer en was toen wel de betere ploeg. Westhoek kon milderen via een mooi schot van Staelens na een voorzet van Feys. Verder kwam men echter niet. In de 63′ pakte doelman Ampe uit met een schitterende redding op een kopstoot van De Rouck. Het was slechts uitstel want in de 73′ ontnam Geeroms alle hoop voor VK Westhoek door een mooie lob van De Rouck tegen de touwen te trappen. In de 77′ zette de ingevallen De Crick de kers op de taart door een solo mooi af te ronden en doelman Ampe tegenvoets te verslaan. (dvdb)

Doelpunten: 1′ Van Den Branden 1-0, 35′ De Rouck 2-0, 55′ Staelens 2-1, 73′ Geeroms 3-1, 77′ De Crick 4-1.