Efficiënt SC Dikkelvenne dient KVK Westhoek pijnlijke nederlaag toe

Henry Sahuke Mandi van Westhoek Foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB
Redactie KW

KVK Westhoek was doorlopend de betere ploeg, maar doelman Steelant hield de thuisploeg van een verdiende overwinning.

De cruciale ommekeer in de wedstrijd viel in het begin van de tweede helft. Sahuke Mandi slalomde door de bezoekende verdediging, maar liet de bal in extremisch uit zijn voeten nemen door doelman Steelant. Bij de daaropvolgende tegenaanval trapte Balaj uit het niets buiten het bereik van doelman Londot binnen.

De thuisploeg stak daarop een tandje bij, ging heel aanvallend spelen en kreeg ook een drietal heel doelrijpe kansen. Kort na het uur zette Yohann Loisel goed voor, maar spits Sahuke Mandi zag nog kans om de bal naast het doel te trappen. Een tiental minuten voor het einde creëerde de thuisploeg de doelkansen die minstens een gelijkspel hadden moeten opleveren.

Op een hoekschop van Ternier kopte Misiatu de bal van dichtbij naar doel, maar Steelant redde op een sublieme wijze. Kort daarop hield de bezoekende doelman Westhoek opnieuw van de gelijkmaker toen hij een schot van Yohann Loisel met de voet kon redden.

In de slotfase kreeg de thuisploeg dan volledig het deksel op de neus. Panneel ging op tegenaanval alleen door, omspeelde zijn rechtstreekse verdediger en legde de bal feilloos in doel. De eerste helft was er één om vlug te vergeten want geen van beide ploegen kon aanspraak maken op een doelrijpe kans. Na vier punten op zes moet Westhoek de moed bij elkaar rapen om volgende zaterdag op het veld van Tempo Overijse punten te halen.

(EG)

Doelpunten: 54′ Balaj (0-1) en 88′ Panneel (0-2)

KVK Westhoek: Londot, Robaeys, Embrechts, Ternier, Vandermarliere, Misiatu, Sucaet, Vangheluwe, Petitpretz (46′ Yohann Loisel), De Loof en Sahuke Mandi (67′ Gantois)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier