Efficiënt Gent legt Zulte Waregem met 2-0 over de knie

Zulte Waregem is er niet in geslaagd iets te sprokkelen op het veld van AA Gent. De Buffalo’s leidden aan de pauze al met 2-0 en maakten het verschil vooral op vlak van efficiëntie. Essevee deed wat het kon, maar sprokkelde te weinig doelrijpe kansen bij elkaar.

© belga

Bij Zulte Waregem nam Oberlin de plaats in van Govea die geblesseerd is aan zijn kuit. Ook bij de thuisploeg noteerden we één wijziging. Daar gaf coach Thorup Owusu de voorkeur op Verstraete.

Drie keer voor een euro…

Gent was in eigen huis nog ongeslagen, had alleen tegen Antwerp een gelijkspel moeten toestaan en was duidelijk niet van plan tegen Essevee opnieuw puntenverlies te lijden. Na amper drie minuten vlamde Bezus al de 1-0 voorbij Bossut. Een horrorstart voor de bezoekers, die evenwel meteen voor een reactie zorgden. Mensah mikte een hoekschop van Bruno nipt over. Het was de prelude van een periode waarin de bezoekers domineerden, maar waarin alleen Bruno even Kaminski onder vuur nam.

Toch trilden de netten aan de overkant. De goal van Yaremchuk ging – wegens buitenspel – evenwel niet door. Het is maar uitstel, dacht de Oekraïner, maar Bossut kwam gepast tussen en verijdelde de 2-0. Derde keer scheepsrecht: Vadis liet Yaremchuk door de buitenspelval glippen, nu was Bossut wel geklopt. Gelukkig hield Depoitre de spanning er nog even in door op het halfuur nipt naast te koppen, of de boeken mochten dan al toe. Even leek Essevee nog voor de rust de aansluitingstreffer te lukken, maar het kopbaldoelpunt van Pletinckx werd afgevlagd wegens offside.

Te weinig kansen

Francky Dury wou het tij keren in de tweede periode. Zarandia en Berahino kwamen in de plaats van Björdal en Oberlin. Dat leidde tot meer offensieve drang en een penaltyclaim, maar Lardot oordeelde dat Plastun geen hands maakte. Aan de overzijde flirtte Bezus met de 3-0. Gent lag op vinkenslag om de klus helemaal af te maken, ook Yaremchuk kwam erg dicht bij zijn tweede.

Aan offensieve intenties geen gebrek bij Zulte Waregem, maar in de zone van de waarheid speelde het te weinig klaar. Het mocht zich gelukkig prijzen dat Chakvetadze, Plastun en Mbayo (op de paal) geen zwaardere cijfers op het bord zetten, al had Berahino of Larin ook de 2-1 binnen kunnen prikken. Verliezen op Gent is geen schande, maarvolgende week moet Zulte Waregem tegen Sint-Truiden proberen weer met de zege aan te knopen.

KAA Gent: Kaminski, Ngadeu, Mohammadi, Lustig, Plastun, Owusu, Odjidja, Bezus (69′ Mbayo), Kums (76′ Chakvetadze), Yaremchuk en Depoitre (86′ Kvilitaia).

Zulte Waregem: Bossut, Mensah, Bürki, Pletinckx, De fauw, Marcq, Seck, Bruno, Björdal (46′ Zarandia, 76′ De Smet), Oberlin (46′ Berahino) en Larin.

Doelpunten: 3′ Bezus 1-0, 28′ Yaremchuk 2-0.

Geel: 38′ Owusu, 40′ Bezus, 54′ Marcq

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.