Eerste zege voor KM Torhout tegen zwak Wolvertem Merchtem (2-1)

Op speeldag acht heeft Torhout KM zijn eerste zege van het seizoen beet. Het won meer dan verdiend van een zwak Wolvertem Merchtem en springt zo over de Brabanders. Dit succesje vraagt om bevestiging. De zege kwam in het laatste kwart van de match tot stand, het pleit voor de wilskracht van de thuisploeg om na een 0-1 achterstand te reageren.

Twee ploegen met zorgen, voor de thuisploeg al wat meer dan de bezoekers voor wie een gelijkspel niet eens een slechte zaak zou zijn. Voor KM was er slechts één keuze : winnen en eindelijk die eerste zege boeken.

KM, zonder Vanaudenaerde (onbeschikbaar) begon gedreven meteen een goeie actie waarbij Coppin gevonden werd aan de eerste paal maar niet kon besluiten en in de tweede minuut ook al een eerste hoekschop. De bezoekers bleven achterin, de eerste keer dat ze aan de overkant kwamen was het bijna raak. Op een voorzet vanop links was Lucas Verhaeghe (KM had ook een Verhaeghe tussen de lijnen) vrijgelaten maar die schrok en besloot knullig in de armen van de Torhout-goallie. Gillian Verhaeghe (Torhout) leverde een goeie voorzet af, Coppin kopte naast. Al bij al geen enkele uitgespeelde kans voor beide ploegen in het eerste halfuur, meteen duidelijk waarom deze ploegen onderin stonden.

Toen een bezoeker slecht ontzette in zijn eigen zestien kon Simoens aanleggen van net buiten de rechthoek. Zijn schot week af op een bezoekend been terwijl de doelman al geklopt leek. En kort voor de pauze haalde Vandervorst een grondscherende knal van Lagrou weg naast de paal, de eerste echte redding van een doelman in deze partij. Dubbele blanke stand halfweg.

Vier minuten na de pauze kreeg Coppin een metertje vrijheid rond de zestien. Hij kon zijn schot kadreren, Vandervorst redde. KM had veel veldoverwicht maar kon er weinig mee aanvangen. De bezoekers bleken voetbaltechnisch zeer zwak maar kregen een zetje van de geluksfee. Lyasse wou de bal naast Verhaeghe liften maar trof de arm van Verhaeghe. Aartrijkenaar Yves Verslycken legde de bal op de stip en Lyasse faalde niet (0-1). Met nog een halfuur weer een achterstand wegwerken en KM scoort al zo moeilijk. Gelukkig voor de Houtlanders liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Zeven minuten na de bezoekende treffer mochten vier spelers bij een scrimmage in de zestien proberen, de vierde poging van Gianni Vanhaecke was raak (1-1). En KM putte moed. De ingevallen Couwyzer zette voor, Meysmans controleerde onhandig (bal via knie tegen de hand) en Verslycken was consequent. Ook nu bal op de stip én Frederik Declercq zette zijn vierde seizoenstreffer op het bord (2-1).

Coppin zag een derde treffer wegens offside afgekeurd worden. De schrik om te winnen zat er in, KM trok zich iets te veel terug en liet de bezoekers komen. In de laatste minuut had de ingevallen Moreau de gelijkmaker aan zijn voet maar Vanderschaeghe deed zijn moeilijkste en beste redding van de avond. De 2-1 was erg moeilijk verworven maar wel echt verdiend.

(DACH)

Torhout KM : Vanderschaeghe; Verhaeghe, Schmisser, Declercq, Mestdagh; Vanysackere, Vandenbussche (62’Couwyzer), Lagrou (89’Degomme); Simoens, Coppin, Vanhaecke (84’Ballegeer).

Doelpunt : 61’Lyasse (pen.) 0-1; 68’Vanhaecke 1-1; 71’Declercq (pen.) 2-1.