Eerste zege voor Dames FC Marke een feit

Audrey Vermoortele. © AHB
Redactie KW

De dames van KFC Marke boekten zondag hun eerste overwinning van het seizoen op bezoek bij Avelgem B. “Het was een redelijk makkelijke overwinning”, vertelt linksback Audrey Vermoortele.

Volgens Audrey Vermoortele verliep de wedstrijd vlot. Hoewel ze na een dik kwartier wel met tien verder moesten na een rode kaart voor Tessa Feryn. “Toch heeft dit amper invloed gehad op ons spel. Het ging vlot. Eigenlijk konden er nog meer doelpunten gevallen zijn. De enkele keren dat Avelgem overkwam, waren ze nooit echt gevaarlijk.”

Volgens Vermoortele is de sterkte van Marke dat ze er terug staan als team. “Onder de vorige trainer lag er veel druk op de ploeg en hadden we het geluk niet altijd aan onze zijde. De nadruk lag op winnen waardoor er amper nog plaats was voor plezier. Tijdens de match begonnen we dan ook op elkaar te vitten als het eens misliep of we lieten de kopjes hangen. Afgelopen zondag is er niet op elkaar geroepen geweest, integendeel. We hebben elkaar voortdurend opgepept. De voorlopige trainer Michael Lemahieu speelt hier ook een belangrijke rol in”, legt de 18-jarige speelster uit.

Ondertussen heeft ex-trainer Johny Hoste onderdak gevonden bij de dames van eersteprovincialer Desselgem. (AHB)

VK Avelgem B 0-3 KFC Marke

Avelgem: Reynaert, L. Vermeeren, Demeulemeester, Maes, Lodens, Dedeken, Deleersnijder (30′ Vandenbulcke), Ceulemans, Poelman, Lisa Verbrugghe, Laura Verbrugghe (59′ Van De Voorde).

Marke: Lemahieu, M. Feryn, Verheye, Vermoortele (75′ Denucé), Bekaert (67′ Braye), T. Feryn, Alderweireldt, Meerschaert, Demaeght, Timperman, Houtekier (59′ F. Feryn).

Doelpunten: 30′ Alderweireldt 0-1, 40′ Bekaert 0-2, 80′ M. Feryn 0-3.

Rode kaart: 16′ Feryn.

Zondag 26 november om 15 uur: Eendracht Wervik VK Avelgem B en FC Marke – BS Westhoek B.