Eerste Wandelvoetbalcup voor senioren in Brugge

Redactie KW

Enkele studenten van Howest organiseerden donderdag in samenwerking met Cercle Brugge voor de senioren de eerste Wandelvoetbalcup.

Vijf studenten Sport en Bewegen aan Howest willen hiermee ‘walking football’, een voetbalvariant voor 55-plussers, promoten. Acht ploegen, waaronder enkele Nederlandse van RKC Waalwijk, PSV Eindhoven en de OKRA van Zedelgem en van Brugge namen aan het tornooi deel.

“Wandelvoetbal wijkt toch wel wat af van het gewone voetbal”, legt Simon Grymonprez als communicatiemanager uit Lichtervelde de sport uit. “Zoals de term het laat uitschijnen mag er niet gerend worden. Slidings zijn niet toegelaten en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Bovendien speel je zonder doelman en is er nooit sprake van buitenspel.”

Het terrein van 30 bij 20 meter en het doel van 3 meter breed en 1 meter hoog zijn een pak kleiner dan bij gewoon veldvoetbal. Er wordt gedurende 15 minuten met 6 tegen 6 gespeeld, waarbij er onbeperkt mag gewisseld worden. “Dit in combinatie met het wandelen, zorgt ervoor dat het fysieke karakter van voetbal plaatsmaakt voor een rustiger vorm van bewegen.”

Het was de tweede ploeg uit Waalwijk die verrassend de finale won tegen hun andere team. OKRA Zedelgem eindigde als vijfde, OKRA Brugge werd achtste. “De inschrijvingen kwamen wat traag op gang, maar we blikken tevreden terug. De communitywerker van Waasland-Beveren kwam langs om eens te kijken hoe dit soort voetbal wordt gespeeld, net als iemand van de KBVB in Brussel. Op de voetbalbond willen de mensen van Football+ foundation deze sport op nationaal niveau promoten of het eventueel in competitievorm voortzetten”, aldus nog Simon Grymonprez.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.