Het begon met een onbetaalde restaurantfactuur van 28.000 euro en afgelopen dagen doken er nog naar verluidt ... 146 andere schuldeisers op. Terwijl de club beweerde over 1 miljoen euro aan liquide middelen te beschikken...

De rechtbank noemt het nalatigheid en niet voldoende voor faillissement, als alle lopende schulden nu snel worden vergoed. Een juiste beslissing, een club met driehonderd jeugdspelers en een paar duizend supporters, verankerd in het sociaal weefsel van een centrumstad, mag op die basis niet worden gestraft met een faillissement.

Kort door de bocht: KV Mechelen is sportief niét gestraft na (bewezen) pogingen tot omkoop van KVM-bestuurders, dan mag een voetbalclub ook niet meteen worden gestraft voor schulden die onkundige bestuurders maakten. Maar die de club nu wel wil en kan vereffenen. Onkundige bestuurders, of bestuurders van slechte wil, u vult zelf maar in. Maar er zouden wel andere, minder dramatische, sancties moeten getroffen worden tegen het 'bedrijf' Roeselare. Tegen die onkundige bestuurders. Tegen het wanbeleid, al véél langer aan de gang op Schiervelde. Want het is eerder 'arrogantie' dan nalatigheid, hoe het oude en nieuwe bestuur leveranciers in de kou liet staan.

Hoera, West-Vlaanderen heeft nog steeds zes clubs in het Belgische profvoetbal

Koning Voetbal kan zich alles permitteren, het is een kanker die door al teveel voetbalclubs waait. Zeker door clubs waait die boven hun stand leven. De meesten dus. Profs en amateurs. En zo krijg je wat we afgelopen week zoveel keer heb gehoord: wanbeleid!

Vrijdag speelt Roeselare tegen Lokeren, nog een voorbeeld van een club die financieel jarenlang met haken en ogen (samen Roger Lambrecht) aan elkaar hing en pas na overname weer wat blos op de wangen heeft gekregen. Financieel en structureel dan, sportief doet Glen De Boeck het met zijn nieuwe ploeg niet beter dan KSV-coach Arnar Gretarsson en het 'nieuwe' KSV.

We leven best mee met voorzitter Yves "Ik zit niet in het dagelijks bestuur" Olivier die de hele week niet kon slapen. En we begrijpen de oproep van binnen de club best dat er meer voetbal knowhow moet worden ingehaald. Maar kan men nu eerst eens beginnen met 1) correct bedrijfsbeheer en 2) een goede boekhouder. Tegen vrijdag liefst. Dan kan weer worden gevoetbald. Twee geblutste clubs die nu hopelijk genezen zijn tegen elkaar, het mag 3-3 worden. Football 's coming home... Maar vooraf vastleggen wie het eten betaalt aub.

Het begon met een onbetaalde restaurantfactuur van 28.000 euro en afgelopen dagen doken er nog naar verluidt ... 146 andere schuldeisers op. Terwijl de club beweerde over 1 miljoen euro aan liquide middelen te beschikken...De rechtbank noemt het nalatigheid en niet voldoende voor faillissement, als alle lopende schulden nu snel worden vergoed. Een juiste beslissing, een club met driehonderd jeugdspelers en een paar duizend supporters, verankerd in het sociaal weefsel van een centrumstad, mag op die basis niet worden gestraft met een faillissement.Kort door de bocht: KV Mechelen is sportief niét gestraft na (bewezen) pogingen tot omkoop van KVM-bestuurders, dan mag een voetbalclub ook niet meteen worden gestraft voor schulden die onkundige bestuurders maakten. Maar die de club nu wel wil en kan vereffenen. Onkundige bestuurders, of bestuurders van slechte wil, u vult zelf maar in. Maar er zouden wel andere, minder dramatische, sancties moeten getroffen worden tegen het 'bedrijf' Roeselare. Tegen die onkundige bestuurders. Tegen het wanbeleid, al véél langer aan de gang op Schiervelde. Want het is eerder 'arrogantie' dan nalatigheid, hoe het oude en nieuwe bestuur leveranciers in de kou liet staan.Koning Voetbal kan zich alles permitteren, het is een kanker die door al teveel voetbalclubs waait. Zeker door clubs waait die boven hun stand leven. De meesten dus. Profs en amateurs. En zo krijg je wat we afgelopen week zoveel keer heb gehoord: wanbeleid!Vrijdag speelt Roeselare tegen Lokeren, nog een voorbeeld van een club die financieel jarenlang met haken en ogen (samen Roger Lambrecht) aan elkaar hing en pas na overname weer wat blos op de wangen heeft gekregen. Financieel en structureel dan, sportief doet Glen De Boeck het met zijn nieuwe ploeg niet beter dan KSV-coach Arnar Gretarsson en het 'nieuwe' KSV.We leven best mee met voorzitter Yves "Ik zit niet in het dagelijks bestuur" Olivier die de hele week niet kon slapen. En we begrijpen de oproep van binnen de club best dat er meer voetbal knowhow moet worden ingehaald. Maar kan men nu eerst eens beginnen met 1) correct bedrijfsbeheer en 2) een goede boekhouder. Tegen vrijdag liefst. Dan kan weer worden gevoetbald. Twee geblutste clubs die nu hopelijk genezen zijn tegen elkaar, het mag 3-3 worden. Football 's coming home... Maar vooraf vastleggen wie het eten betaalt aub.