Eendracht Wervik verliest met 0-5 van FC Wetteren

Tegen vice-leider FC Wetteren leed Eendracht Wervik zaterdagavond een heel zware nederlaag. Trainer Maxim Vandamme greep al na een halfuur in met een dubbele wissel. Enkele minuten later pakte aanvoerder Jens Pante zijn tweede geel en stond de Tabaksploeg voor een onmogelijke opdracht.

Wetteren kende een droomstart. Met dank aan de thuisploeg. Pante vergat de bal weg te trappen, doelman Vancoillie twijfelde, Pouillon zat er goed tussen en nam het ‘nieuwjaarsgeschenk met een grote strik’ in dank aan. Bliki (13′) werd afgeblokt door Volckaert. Vanderhaeghen knalde na 19′ van ver over. Een loeier van De Pever ging rakelings over.

Wervik speelde tegen de wind in en creëerde niks. Na een persoonlijke actie links van Delannoy tikte Lo Giudice binnen. Trainer Vandamme probeerde meer greep te hebben op het middenveld en voerde een dubbele wissel door. Pante trok aan de trui van de tegenstander en mocht gaan douchen.

Ook na de rust was FC Wetteren dominant. Na een voorzet op rechts liet Pouillon centraal de bal door, aan de tweede paal scoorde Lo Giudice. Pouillon ging linksback Volckaert voorbij, Fabio Lo Giudice scoorde een hattrick. De ingevallen Levi Schack (17) zorgde voor de forfaitscore. De actie begon weer bij Delannoy die vorig seizoen bij KVK Westhoek speelde.

(EDB)

Doelpunten: 2′ Pouillon (0-1), 27′, 73′ en 76′ L Giudice (0-2, 0-3 en 0-4), 89′ Schack (0-5).

Eendracht Wervik: Vancoillie, Voet, Pante, Geldhof, Volckaert, Verstraete, De Gryse (33′ Lambrechts), Popelier, Dutoit (33′ Logie, 58′ Guy), Bouchart, Vandeputte.