Eendracht Wervik verliest met 0-2 van FC Lebbeke

Andy Van Hoof van Lebbeke maakt het Cherifi en Lambrecht moeilijk. © VDB
Redactie KW

De bezoekers waren met één op twaalf duidelijk in een mindere periode en knoopten aan met een zege. De bezoekers wonnen verdiend. Mike De Pauw scoorde tweemaal.

Op het kwartier was een enorme kans voor Lebbeke. Van Der Jeugt stuurde op de rechterflank Van Hoof weg en er volgde een prima voorzet. Aan de eerste paal haalde Junior Van Damme van dichtbij hard uit. Vancoillie redde prima.

Even na het uur verlengde centrale verdediger Van Gyseghem centraal knap naar de kleine De Pauw. Hij kwam alleen voor doel, Vancoillie weerde de bal af, maar via de binnenkant van de paal rolde de bal binnen. Rechterflank Van Hoof (71′) omspeelde de uitkomende doelman, gelukkig voor de thuisploeg werkte centrale verdediger Van Damme voor het leeg doel nog weg in hoekschop.

Een minuut later kreeg Vandeputte op rechts een zee van ruimte en legde breed naar Popelier. Hij legde aan, de doelman pakte zonder moeite. Meer dan een halve kans was dat niet. Een kwartier van het einde kopte op hoekschop Junior Van Damme rakelings naast. De thuisploeg nam risico’s, Van Damme ging voorin spelen. Het riep tevergeefs om een strafschop wegens hands. De score verdubbelde na een heel mooie aanval. De ingevallen Vekeman leidde de actie in, De Pauw vlamde raak.

Doelpunten: 63′ en 87′ De Pauw (0-1 en 0-2).

Eendracht Wervik: Vancoillie, De Gryse, Van Damme, Pante, Volckaert, Verstraete, Lambrecht (72′ Destoies), Popelier (75′ Sahnoune), Cherifi (46′ Dutoit), Bouchart, Vandeputte.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.