Eendracht Wervik – Torhout KM eindigt op gelijkspel, Van Den Bogaerde mist penalty in derby

E. Wervik - KM Torhout : Enrique Tangeh volgt Brecht Verstraete foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB
Redactie KW

De provinciale derby tussen Eendracht Wervik en Torhout KM was zaterdagavond een zwakke wedstrijd. Met aan weerszijden weinig kansen maar vooral veel slordigheden. Tim Van Den Bogaerde miste tegen zijn ex-ploeg een strafschop. Torhout zorgde na de rust nog nauwelijks voor gevaar.

De bezoekers waren in het begin beter. Shema probeerde het in de tweede minuut van ver met een plaatsbal. Doelman Vancoillie redde in hoekschop. Na een ingooi legde Tanghe (9′) aan, Vancoillie duwde de bal in corner. Bouchart zette op het kwartier op rechts op snelheid goed door en legde af naar Dutoit die centraal voor doel een open kans compleet miste.

Na een fout van linksback Volckaert op Shema wees de jonge ref Niels Bossuyt naar de stip. Er was nauwelijks protest. Eerst eiste Shema de bal op maar het was uiteindelijk Van Den Bogaerde die de penalty trapte. De bal vloog naast. Halfweg de eerste helft besloot Hollevoet een open kans over. Een minuut later vloog een omhaal van Van Den Bogaerde naast. Na een assist van Hollevoet legde Shema aan, Vancoillie redde in hoekschop.

Op slag van rust viel bij de thuisploeg rechtsback Voet uit. Hij blesseerde zich aan de rechterheup. Aan diezelfde heup onderging hij enkele maanden geleden een operatie. Torhout zocht halfweg ontgoocheld de kleedkamer op. Op het uur redde doelman Vanderbeken met een knappe reflex op corner een kopbal van Dutoit. Cordie (68′) vlamde ver naast. Echt uitgespeelde kansen creëerden de twee ploegen niet. Torhout was meer in balbezit, de tussenkomsten van Vancoillie bleven beperkt tot plukballen.

Te vermelden de goede leiding van ref Niels Bossuyt (22) Hij woont in het naburige Kruiseke en promoveerde dit seizoen als enige uit onze provincie naar de derde amateurklasse.

Eendracht Wervik: Vancoillie, Voet (44′ Geldhof), Van Damme, Pante, Volckaert, Verstraete, De Winter (68′ Logie), Neve, Popelier, Bouchart, Dutoit (78′ Desmet).

Torhout: Vanderbemden, Goddeeris, Cordie, Steur, Defevere, Vanysacker, Van Wijk, Hollevoet, Shema, Van Den Bogaerde, Tanghe (85′ Christiaens).

(EDB)