Eendracht Wervik is kampioen in eerste provinciale

Eendracht Wervik werd kampioen zonder te spelen. © VDB
Redactie KW

Door de nederlaag van viceleider RC Waregem maandagnamiddag in de inhaalwedstrijd op VV Westkapelle (3-1) is Eendracht Wervik kampioen in eerste provinciale.

De Tabaksploeg telt 10 punten voorsprong en er resten nog maar drie wedstrijden. Wervik speelde kampioen zonder dat het dit weekend zelf moest aantreden. Diverse spelers, bestuursleden en supporters maakten de verre verplaatsing naar Westkapelle. Wervik is met zo’n ruime voorsprong alvast de verdiende kampioen. Het team van trainer Maxim Vandamme is toe aan een heel constant seizoen en beschikt over een sterke kern. De invallers maakten vaak het verschil.

Zaterdag om 18 uur ontvangen de kampioenen… RC Waregem. In de plaats van een titelmatch wordt dat nu dus een galamatch. De titel werd maandagavond gevierd in de kantine. Wervik keert dus terug naar het nationale voetbal waar het destijds onder voorzitter en hoofdsponsor André Ollevier in vierde klasse en zelfs de top vijf van derde klasse een glorieperiode kende. Het dieptepunt was een degradatie tot in derde provinciale. Door de komst van voorzitter Christian Pattyn kwam de ommekeer.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.