Eén week na promotie wint KSC Blankenberge nu ook de Beker van West-Vlaanderen

Sporting Club Blankenberge heeft de Beker van West-Vlaanderen gewonnen en is door het dolle heen. © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

KSC Blankenberge had de promotie naar de derde afdeling al binnen, maar de kustploeg wilde ook graag de Beker van West-Vlaanderen veroveren. Het startte als favoriet in de finale tegen FC Moen.

Coach Steve Swaenepoel van KSC Blankenberge had gezworen om afscheid te nemen langs de allergrootste poort. Na de promotie wilde hij ook de beker op zijn palmares. Zijn jongens volgden hem blind. Toch kwamen ze eerder ongelukkig op achterstand nadat FC Moen de score had geopend met een strafschopgoal van Dylan David Bourquin.

Winning goal

Op slag van rust kreeg kustidool Giovanni Longueville voor één keer een beetje ruimte. De killer aarzelde geen moment, liet zijn belagers in de wind en scoorde. Sporting Club beheerste de tweede helft, dwong ettelijke kansen af, maar stuitte op een sublieme goalie Olivier Vancoillie. Omstreeks het uur pakte Renato Neto uit met een sterke dieptepass. Tobin Stroo nam het leder gretig in ontvangst en schilderde de altijd rustige Simon Savaete de winnende goal voor. Een pareltje!

Trainersperikelen

Vervolgens speelde KSC Blankenberge op organisatie de wedstrijd uit. Dit geheel staat zowel fysisch, tactisch als organisatorisch op punt. De trainersstaf valt uiteen tegen hun wil. Enkel keeperstrainer Guy Neirynck mag blijven. T3 Koen Thiebaut vindt al onderdak bij KFC Damme, waar hij opnieuw assistent wordt van zijn vriend voor het leven Johnny Bleyaert. T2 Gregory Joris stopt en voor hoofdcoach Steve Swaenepoel stromen de aanvragen binnen. Vandaag al mag hij gaan onderhandelen bij een topclub. Maar hij laat alles op zich afkomen en zal zich even gaan bezinnen. Eerder sloeg hij al een aanbod van een club uit eerste nationale af wegens niet combineerbaar met zijn werk bij de politie. We durven er veel om verwedden dat, als Steve Swaenepoel ergens tekent, hij zijn hondstrouwe T2 Gregory Joris zal proberen te overtuigen om hem te vergezellen.

Applaus voor Steven

Luttele minuten voor het einde kreeg de 37-jarige kapitein Steven Van Moeffaert een applausvervanging. Tijdens zijn jarenlange voetbalcarrière behaalde hij de nodige trainersdiploma’s en mag hij meteen van start gaan als hoofdcoach bij KSC Blankenberge. Hij zal alles uit zijn body moeten persen om Steve Swaenepoel te doen vergeten. Wij wensen hem alle succes toe.

Nog op het terrein werd de beker uitgereikt door een delegatie van de Koninklijke Liga Amateurvoetbal West-Vlaanderen, Commissie Beker van West-Vlaanderen. Daarna volgde een receptie voor bestuur en genodigden van de eerst gerangschikte teams in de bekercompetitie. Zij ontvingen een cheque en matchballen, gratis drank en broodjes. (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier