Een wedstrijd met twee gezichten brengt toch winst voor Zwevezele

Joppe Van Heuverzwyn lukte de 2-0. © foto VDB

De thuisploeg nam de wedstrijd onmiddellijk in handen en was gevaarlijk met schoten van Coussement en Marmitte.

Het spel speelde zich voornamelijk op de helft van Zelzate af en de bezoekende doelman zweefde een strak schot van Marmitte uit zijn doel. Toen Bataille een voorzet van Verzele verlengde, was Vandendriessche goed gevolgd en plaatste de bal overhoeks in doel. En kwartier later zorgde Van Heuverzwyn voor de dubbele voorsprong. Dat betekende een verdiende 2-0 ruststand.

Een gans ander spelbeeld na de rust: weinig tempo en aanvallende impulsen. Zwevezele liet Stekene in de wedstrijd komen en bekocht dat met een goedkoop tegendoelpunt. Dat werkte als een Red Bull voor Zelzate en er was paniek in de thuisverdediging. Het gaf de bezoekers dus vleugels.

Tot tweemaal toe verzuimden de bezoekers af te werken, een geluk voor KSKV. Toen Bataille na een hoekschop de terugvallende bal binnenschoot bracht dat een geruststellende voorsprong. Voor de rust een goed Zwevezele, maar na de koffie was het heel wat minder maar toch bleven de drie punten aan huis.

(WD)

KSKV Zwevezele – KVV Zelzate: 3-1

ZWEVEZELE: Cool, Minne, Cornelis, Bataille, Vandendriessche, Yagan (84′ Hillewaere), Verzele, Dildick (80′ Geryl), Van Heuverzwyn (75′ Lagrou), Marmitte, Coussement

Doelpunten: 16′ Vandendriessche 1-0, 30′ Van Heuverzwyn 2-0, 54′ Mertens 2-1, 76′ Bataille 3-1