Een knotsgekke wedstrijd met twee gezichten in West Vlaamse derby te Wingene

De weersomstandigheden speelden ondermeer een grote rol in het wedstrijdverloop. De bezoekers startten met windvoordeel en combineerden vlot op de helft van Wingene.

Ze konden ook het best overweg met de soms rare kapriolen van de bal. Torhout had het meeste balbezit en konden dat omzetten in een doelpunt toen een schot van Declercq tegen de lat botste en Shema succesvol overnam. Dat was het begin van de vijf dolle minuten waarin zij nog tweemaal scoorden toen Simoens de Wingense doelman omspeelde en opnieuw Shema die een teugspeelbal onderschepte en netjes binnen legde.

KVC kon daar enkel een slecht gerichte kopstoot en een misser van Wittesaele tegenover zetten. Met een 0-3 voorsprong ging Torhout de rust in. Trainer Nigel Smith had zijn spelers verwittigd dat ze een moeilijke tweede helft zouden kennen.

Dat gebeurde ook want Van Fleteren scoorde voor Wingene een eerste maal. Kort erna betekende de uitsluiting van Vanaudenaerde, die de doorgebroken Wittesaele neer haalde, het keerpunt van de wedstrijd.

Trainer Paravizinni bracht Brogniez en Petrovic in de wedstrijd en dat rendeerde op aanvallend vlak. Flederick scoorde voor Wingene en spits Wittesaele deed hem dat na zodat met een 3-3 stand de laatste tien minuten werden ingegaan.

Toen Van Fleteren zijn traptechniek demonstreerde door een vrije trap binnen te krullen werd de merkwaardige remonte van Wingene beloont met drie punten. Een emotioneel moment voor de Wingense trainer, die stilzwijgend naar binnen ging, en die als speler zijn talent toonde bij Torhout.

(WDV)

KVC Wingene – Torhout KM: 4-3.

KVC Wingene: Delmotte, Lahousse, Vermeulen, Van Fleteren, Demaitre, Lingier (69′ Brogniez), Flederick, Wittesaele, Hoornaert (69′ Petrovic), Van Roose, Rushiti.

Torhout KM:Van Der Beken, Declercq, Vanaudenaerde, Defevere, Hollevoet, Vanisacker, Simoens (80′ Van Den Bogaerde), Stael, Godderis, Neu, Shema (87′ Christiaens).

Doelpunten: 28′ Shema 0-1, 32′ Simoens 0-2, 33′ Shema 0-3, 64′ Van Fleteren 1-3, 72′ Flederick 2-3, 80′ Wittesaele 3-3, 85′ Van Fleteren 4-3.