Eddy Putman stopt op zijn 42ste als actief voetballer

© VDB
Redactie KW

Op het einde van dit seizoen stopt Eddy Putman (42) als speler bij Heestert. Bij Sparta wilden ze de hondstrouwe Putman, die bij slechts drie clubs speelde in zijn hele loopbaan, graag behouden. Hij wordt er assistent-trainer. Wij legden hem vijf vragen voor.

1. Bijna iedereen ziet je al sinds mensenheugenis op een voetbalveld. Wat weet je nog van de eerste match in de eerste ploeg?

“Dat was met FC Moen in de eindronde in tweede provinciale. We speelden tegen Passendale met de promotie naar eerste als inzet. Ik was een groentje van zestien, mocht die wedstrijd invallen en vond dat op zich al een hele belevenis. Het feit dat ik scoorde, maakte het goede gevoel alleen maar groter natuurlijk.”

2. Je kende in je spelerscarrière maar drie clubs?

“Ik doorliep de jeugdrangen bij Moen en speelde er vele jaren in het eerste elftal. Ik kon een paar keer hogerop, maar om familiale redenen bleef ik bij Moen. Toen die club naar vierde provinciale zakte, vertrok ik toch. Er volgden drie jaar Avelgem en nu al zeven seizoenen Sparta Heestert. Ver ben ik dus nooit moeten trekken, het zijn allemaal clubs die op een zakdoek van elkaar liggen in de regio waar ik afkomstig van ben en waar ik zoveel mensen ken.”

3. Eind dit seizoen stop je als speler. Het seizoen te veel?

“Er viel dit seizoen inderdaad helaas maar weinig voetbalplezier te beleven. Voor het eerst in mijn loopbaan sukkel ik van het ene kwaaltje naar het andere. In de voorbereiding speelde ik nochtans alles, maar eens het seizoen begon, begon ook de miserie. De beslissing om te stoppen is dus logisch, al is het spijtig dat het op deze manier moet verlopen.”

4. Je blijft bij Sparta als trainer, waar je één van de leiders in de kleedkamer was?

“Als je als oudere speler iets zegt, wordt er sneller geluisterd. Mijn leuze is steeds dezelfde: wie mij kent, weet dat ik graag ambiance maak. Maar op de momenten dat het serieus moet zijn, ben ik ook serieus. Dat wordt bij Sparta geapprecieerd en ik vond het dan ook mooi dat ze mij absoluut in de club wilden houden.”

5. Dat wordt een wel heel onervaren trainersduo volgend seizoen. Ambitie om echt coach te worden?

“Giovanni Sandra wordt de nieuwe T1 en hij zal dat goed doen, al zal de erfenis van Kurt Hugelier na zeventien jaar natuurlijk niet van de poes zijn. Voor mij wordt het ook allemaal nieuw, maar ik ga mijn ogen de kost geven. Of er nadien nog een toekomst voor mij als trainer is? We zien wel…” (MCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.