Eddy Cordier (Zulte Waregem) wil competitie herstarten op 1 september

Eddy Cordier, ceo van Zulte Waregem: "Voetbal zonder publiek kost gewoon te veel geld." © belga
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Na de bekendmaking van de Nationale Veiligheidsraad, ziet Eddy Cordier, ceo van Zulte Waregem, de competitie ten vroegste starten op 15 augustus.

Eddy Cordier, ceo van Zulte Waregem, zit in de werkgroep van de Pro League die advies moet geven over de afwikkeling van huidig seizoen en voorstellen moet doen voor een competitieformule voor volgend seizoen: 16, 18 of 20 clubs in 1A.

“Maar daarvoor is het wachten op het BAS”, houdt Cordier af. Na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad – alvast geen voetbal meer tot 31 juli, in augustus hooguit achter gesloten deuren – weet hij wel wat de Belgische voetbalfan mag verwachten.

“Volgens mij kan de competitie ten vroegste starten op 15 augustus. De clubs moeten toch de gelegenheid om tenminste tussen 1 en 15 augustus oefenmatchen te spelen. Maar ik ga wel adviseren de competitie pas te starten op 1 september, voetballen zonder toeschouwers kost ons allemaal gewoon te veel geld.”

Voor de Uefa moeten alle competities afgewerkt zijn op 3 augustus, in theorie zou de bekerfinale en/of de laatste speeldag van de huidige competitie nog op 1 of 2 augustus kunnen worden afgewerkt. Maar dat vindt Cordier onzin. “Al die clubs zouden dan wedstrijden van belang moeten afwerken zonder één oefenmatch? Neen dus. Ik zie echt niet goed in hoe de bekerfinale (de Uefa wil op 3 augustus ook de inschrijvingen voor Europees voetbal afwerken) nog kan worden gespeeld.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten