Eclairs in blauw-zwart

Dit weekend kleuren de taarten in de toonbank van Kurt Kimpes bakkerij blauw-zwart. Het ultieme eerbetoon aan de Brugse voetbalclub die bakker Kurt al van kindsbeen diep in zijn hart draagt. Ook zonen Brent en Thibo kregen de Clubmicrobe te pakken.

Kurt, Brent en Thibo: zot van Club Brugge. © Foto Kurt

“Ik herinner me dat ik al van kleins af aan met mijn vader Marc mee mocht naar het toenmalige Olympiastadion”, steekt Kurt van wal. “Toen mocht je als kind nog gratis binnen en kon je op de trappen van het stadion zitten om de match te zien. Al 33 jaar lang ben ik – ondanks mijn drukke beroep als bakker – elke thuismatch van Club Brugge present.

“Iedere keer is daar achteraf een dul feestje”

“In combinatie met mijn job is dat soms lastig : na een mooie overwinning blijf je wel eens napraten en dan is het meteen werken geblazen als je thuiskomt. Maar ik heb dat daar graag voor over. Zondag wordt het mijn 11de bekerfinale in Brussel. Elke keer ga ik er met de bus naar toe. Ik legde al een paar keer zelf een autobus in naar de Heizel en iedere keer was dat daar achteraf een dul feestje, als je begrijpt wat ik bedoel, zeker als Club de beker ook effectief won.”

Facebook

“Mijn kinderen Thibo en Brent supporteren ook elke week mee voor Brugge en eigenlijk kleurt de hele familie Kimpe blauw-zwart : nonkels, neven… Ook stonden er al heel wat internationale wedstrijden op het programma. De laatste wedstrijd die ik meepikte was tegen Manchester United. Toen vloog ik met een vliegtuig vol Clubsupporters vanuit Oostende naar de Engelse voetbalstad. Die blauw-zwarte taartjes zijn er eigenlijk heel toevallig gekomen : ik had al lachen gezegd dat ik nu zondag voor de hele bus eclairs zou meenemen en toen kwam ik op het idee om blauw-zwarte eclairs te maken. Bovenop de gebakjes komt een laagje blauwe fondantsuiker en daar spuit ik dan de letters FCB op. Een foto van de gebakjes kwam op Facebook terecht en in een mum van tijd werd dat een paar duizend keer gedeeld. Ongelooflijk hoeveel aanvragen we al binnenkregen. Straks kan ik niet mee naar de bekerwedstrijd omdat ik eclairs sta te maken (lacht).”

Timmy Simons

“Ik hoop dat Club dit seizoen zowel de beker als de titel pakt. De ploeg is goed op dreef en als er niet al te veel spelers uitvallen door kwetsures, zou mijn droom wel eens kunnen uitkomen. Mocht Club kampioen spelen, dan zou ik dat fantastisch vinden voor Timmy Simons, want ik heb enorm veel respect en waardering voor die man. Ondanks zijn leeftijd – we verschillen maar een paar dagen in leeftijd – speelt hij een topseizoen. Hij is een beetje zoals de wijn : hoe ouder, hoe beter. Zondagmorgen om 10 uur vertrek ik met een bus vol familie en vrienden naar Brussel. Ik zal dus vooraf een beetje proberen bij te slapen. Het zou goed kunnen – en zeker bij bekerwinst – dat we nog eens afzakken naar het Brugse Zand om daar verder een feestje te bouwen… en dan, terug naar de bakkerij, want maandagmorgen moet er brood op de plank staan. En wie geïnteresseerd is in mijn pronostiek : ik denk dat het 3-1 wordt voor Club.”

(Jeffrey Dael)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.