Echt waar: wedstrijd in vierde provinciale gestaakt want de ref trapte het tijdens rust af

Vincent Tourlemain.
Redactie KW

In een gelijk opgaande wedstrijd tussen KSK Wenduine en Eendracht Brugge was vorig weekend voor de rust geen vuiltje aan de lucht. Halfweg wezen de bordjes 1-1 aan en toen verdween plots de scheidsrechter.

Lorenzo Devriendt, T1 van Eendracht Brugge, had zoiets nog nooit meegemaakt. “Nadat ik mijn jongens wat richtlijnen had verstrekt tijdens de rust, ging ik buiten een sigaretje roken. Plots zag ik de scheidsrechter in burger voorbij wandelen. Verbaasd vroeg ik wat er aan de hand was. De man beweerde geblesseerd te zijn. Blijkbaar had hij tegen een thuisspeler verkondigd dat hij zich bedreigd voelde. Hij stapte in de auto van een vrouw die aan de uitgang op hem stond te wachten en weg was hij. Had ik niet buiten gekomen, dan zaten we wellicht nog te wachten op zijn teken om de herneming aan te vatten. Ik heb al veel meegemaakt, maar zoiets?”

Off the record kregen we maandag te horen dat referee Vincent Tourlemain al iemand van het bureau van de arbitrage heeft gebeld met de melding: “Ik was geblesseerd, wilde de thuisafgevaardigde hiervan informeren, maar ik vond hem niet.” Vermelden we nog dat Vincent Tourlemain aan zijn eerste seizoen vierde provinciale bezig was en tot op heden positieve evaluaties kreeg.

Vincent Tourlemain werd gecontacteerd voor een reactie, maar hij blonk niet uit in vriendelijkheid. “Neen, ik zal niet met de pers spreken.” En baf, de telefoon ging uit… (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.