Dylan Vanhaeren vervoegt technische staf Cercle Brugge

Groen-zwart wil verder professionaliseren in de omkadering. De komende weken verwachten ze nog enkele aanwervingen te kunnen aankondigen voor wat betreft het sportief-technische aspect.

Dylan Vanhaeren fungeert in de technische staf van Cercle Brugge. © ACR

Dylan Vanhaeren (23) uit Oudenburg volgde een opleiding sportmanagement als een onderdeel van bedrijfsmanagement aan Vives Brugge en startte twee jaar geleden als jeugdsecretaris bij groen-zwart. Maandag maakte hij de overstap naar de A-kern om deel uit te maken van de technische staf, als een voltijds video-analist. “Deze vacature stond open, er volgden twee gesprekken en ik moest een taak uitvoeren”, vertelt hij.

Wedstrijdanalyse

In zijn functie zal Dylan vooral Stuart Metcalf bijstaan voor wedstrijdanalyse. De Brit fungeert als Head of Analysis en is verantwoordelijk voor performance en videoanalyse, naast zijn landgenoten Paul Clement als hoofdtrainer, Nigel Gibbs (assistent), Eddie Lattimore (fysiektrainer) en Dany Verlinden (keepertrainer).

Metcalf werkte de voorbije vijf en een half jaar als Head of Analysis voor Tottenham Hotspur en kan Dylan alvast heel wat ervaring bijbrengen. “Ik moet Stuart vooral assisteren en hem wat van zijn vele werk ontlasten. Vooral dan wat betreft de voorbereiding van de wedstrijd en de tegenstander. Beelden opzoeken, stilstaande fasen. Kortom alles wat er toe kan bijdragen om de matchen tot in de puntjes voor te bereiden. De voorbije week was het vooral inwerken, leren hoe zij binnen de eerste ploeg de zaken aanpakken.”

Voetballer

Dylan is ook zelf actief als voetballer. Zo heeft hij twee jaar bij de jeugd van Cercle gespeeld, vanaf de U10 tot en met de U12. “Ik kwam toen van KV Oostende en ging erna terug”, zegt hij. “Nu ben ik aan mijn vierde seizoen bij Sint-Eloois-Winkel Sport bezig. Momenteel liggen we omwille van de coronamaatregelen stil. Op 14 december zouden we de trainingen opnieuw aanvatten.”

De functie van jeugdsecretaris, in navolging van Dylan, wordt nu waargenomen door de 24-jarige Bram de Rop uit Bredene. Hij fungeerde voordien als jeugdtrainer bij de U9 van Cercle Brugge. “Ik ken Bram al redelijk lang. Wij hebben bij KV Oostende nog samen gevoetbald. Verder deden we met sportmanagement ook dezelfde studierichting. Hij is alvast heel gedreven. De ideale persoon voor de job”, besluit Dylan Vanhaeren.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.