Dylan De Belder ruilt Cercle Brugge voor ambitieuze 1 B-ploeg KMSK Deinze

© foto Belga
Redactie KW

Groen-zwart rekende voor dit seizoen niet langer op de aanvaller nadat zijn contract daar afliep. De centrumspits vond nu een nieuwe uitdaging bij het zeer ambitieuze KMSK Deinze.

De ploeg die naar 1B promoveerde haalde eerder onder andere Siebe Blondelle, Ronald Vargas, William Dutoit en Renato Neto.

Dylan De Belder (28) miste het voorbije seizoen bij Cercle Brugge de heenronde omwille van een zware enkelblessure die hij opliep in de eerste match van de competitie tegen Standard. De terugkeer van De Belder viel ongeveer samen met de memorabele heropstanding van groen-zwart. Hij zorgde zelfs voor een cruciale treffer op het veld van Moeskroen. Dit was overigens zijn enige goal van het seizoen.

Als aanvoerder drukte De Belder tevens mentaal zijn stempel op de spelersgroep, onder leiding van Bernd Storck. Bij Deinze moet hij nu met het shirtnummer 99 opnieuw voor goals zorgen. Met Lennert Mertens heeft de Oost-Vlaamse club al een doelpuntenmaker in de rangen. Hij scoorde vorig seizoen in eerste amateur 28 keer. Deinze opent vrijdag de competitie in 1B tegen Union. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.