Dylan Bouckenooghe blijft bij Sparta Dikkebus

Dylan Bouckenooghe. (foto EF)
Redactie KW

De Spartanen van Dikkebus boekten vorig weekend een belangrijke 4-0 overwinning tegen FC Passendale. De 26-jarige Dylan Bouckenooghe speelde met zijn defensie een secure wedstrijd waardoor de tegenstander nauwelijks aan doelkansen kwam. Dit weekend nemen ze het op tegen Zarren.

“We hebben echt één van de gemakkelijkste overwinningen van het seizoen geboekt. Vanaf minuut één waren wij bijzonder dominant en verbleven bijna constant op hun speelhelft. Met de regelmaat van de klok werd ook gescoord. Langs onze kant waren wij als verdedigers de baas over hun spitsen. Dat zorgt ervoor dat we een serieuze stap richting behoud hebben gezet, maar het kan nog beter als we zondag ook bij rode lantaarn Zarren gaan winnen. Dan kunnen we stilaan terug naar boven kijken in plaats van naar de degradatieplaatsen.”

Sparta Dikkebus kent ook opnieuw positieve selectieproblemen. “Voor de tweede week op rij kan coach Diego Valcke over een complete selectie beschikken. Gezien de kern over ongeveer 20 evenwaardige spelers beschikt, is de concurrentie groot en dat houdt iedereen scherp. Ook dat feit moet ons helpen om Sparta met zekerheid in derde te houden.”

Ik heb niet getwijfeld om bij deze gezellige club te blijven

Het bestuur liet niks aan het toeval over en begon enkele weken geleden al met de besprekingen naar volgend seizoen toe. “Naar verluidt hebben mijn collega’s ondertussen al bijna allemaal bijgetekend. Iedereen wil immers bij deze gezellige club blijven. Zelf heb ik ook geen moment hierover getwijfeld. Na Jonkershove vorig jaar was ik echt nog eens toe aan een nieuwe uitdaging en heb deze zeker terug gevonden bij Sparta. Vandaar dat ik hoop dat we als vereniging slagen in ons doel om het behoud te realiseren”, besluit de dakwerker, die onder Diego Valcke meestal als linkerverdediger wordt uitgespeeld. (SB)

Zondag 19 januari om 14.30 uur: WS Zarren – Sparta Dikkebus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier