Duivels Schouwburgplein in Kortrijk gaat helemaal los

© JVGK
Redactie KW

Naar schatting 3.000 supporters keken op het Schouwburgplein in Kortrijk naar de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Tunesië. Niets dan pure euforie bij elk van de vijf Duivelse doelpunten.

Een groot scherm, mooi weer, genoeg drank- en eetstandjes en een schitterend Rode Duivels team: de perfecte ingrediënten voor een mooi voetbalfeest voor jong en oud. De supporters zagen België winnen met 5-2 van Tunesië. “Al na 6 minuten een goal, een betere start is niet denkbaar”, aldus Jürgen, die met een groep van 10 vrienden afzakte. “We willen dit voor geen goud van de wereld missen. Na 15 minuten een tweede goal en na een tegengoal een kwartier ‘gedobberd’. Best spannend dus.”

België won uiteindelijk met 5-2. “Nu is het tijd om feest te vieren. We zijn met 11, dus we zijn ook een elftal”, lachen de 11 vrienden. “Het was echt genieten van een erg mooie wedstrijd.”

Duivels Schouwburgplein in Kortrijk gaat helemaal los
© JVGK

Na de wedstrijd zorgden dj’s voor de nodige ambiance om verder te vieren. De volgende wedstrijd van de Belgen – tegen Engeland – vindt plaats op 28 juni om 20 uur.

https://www.youtube.com/watch?v=Hq1tJwXAFv0

(Peter Van Herzeele/foto’s en video JVGK)