Duitsland gaat in slot kopje-onder tegen Japan

© Belga

Duitsland heeft woensdagnamiddag in zijn eerste wedstrijd in groep E op het WK in Qatar meteen averij opgelopen tegen Japan. Het ging in het slotkwartier kopje-onder: 1-2. Ayase Ueda, die bij Cercle Brugge speelt, bleef de volledige wedstrijd op de bank.

De Mannschaft haalde na 8 minuten opgelucht adem toen de vroege openingsgoal van Daizen Maeda na een snelle Japanse tegenstoot afgekeurd werd voor buitenspel. Net voorbij het halfuur kreeg Duitsland een penalty toegekend nadat goalie Shuichi Gonda linksachter David Raum onoordeelkundig neermaaide. Dat was een kolfje naar de hand van Ilkay Gündogan, die in het midden van het doel raak trof. In blessuretijd van de eerste helft zag ook de Duitser Kai Havertz een doelpunt tenietgedaan worden wegens buitenspel.

Na de onderbreking had Gündogan op het uur zijn tweede treffer van de partij aan de voet, maar zijn schot stierf uiteindelijk op de buitenkant van de paal. Net voor het ingaan van het slotkwartier moest Manuel Neuer zich helemaal strekken op een poging van ex-Genkie Junya Ito en knalde Hiroki Sakai de rebound onbesuisd over. Het bleek evenwel uitstel van executie: de net ingevallen Ritsu Doan stond niet veel later op de juiste plaats om de gelijkmaker via een rebound in doel te werken. Met Takuma Asano kroonde zich nadien een andere wisselspeler zelfs nog tot matchwinnaar door van dichtbij Manuel Neuer te fusilleren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.