Duel tussen Cercle en Antwerp wordt uitgesteld, nieuwe datum bekend

© BELGA
Olivier Volckaert

Op paasmaandag stond in tweede klasse normaal gezien de topper tussen Cercle Brugge en Royal Antwerp FC op het programma, maar de match wordt nu voor de derde keer verplaatst.

Deze keer is de verplaatsing te begrijpen. Burgemeester Renaat Landuyt vroeg aan beide om de match te verplaatsen en zo geen enkel veiligheidsrisico te lopen. Het probleem zou hem vooral bij de Antwerpse politie liggen, dat door de verhoogde terreurdreiging te weinig manschappen kan vrijmaken om de Antwerpse fans te begeleiden.

Bijkomend probleem is dat Antwerp maar 1.500 tickets ter beschikking kreeg voor zijn fans. Dat is voor de ruime aanhang van The Great Old te weinig. Heel wat fans maakten dan ook al de afspraak op sociale media om de match net buiten het Jan Breydelstadion te volgen, iets wat de politiediensten uiteraard enorm afschrikt.

Derde keer goede keer

De match stond in de kalender gepland voor het weekend van 9 en 10 april. De twee teams beslisten onderling om de match te verplaatsen naar paaszondag 27 maart. Maar dat was zonder de politie gerekend. Die dag is het in West-Vlaanderen immers Gent-Wevelgem en de politie kon onvoldoende manschappen garanderen. En dus werd de match verplaatst naar paasmaandag 28 maart. Nu is er een derde en definitieve datum : de match wordt gespeeld op zondag 10 april, om 16 uur.

(OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.