Droge 3-0 en toch moeizame winst voor Torhout KM tegen Bornem

Harry Hollevoet zette Torhout op voorsprong. © Bart

Torhout KM heeft het degradatieduel tegen Bornem gewonnen met droge 3-0 cijfers en zet deze tegenstander definitief knock-out voor het rechtstreekse behoud, de kloof is nu al 8 punten. Toch zeggen cijfers niet alles…

Het was een wonder dat het na een half uur nog altijd 0-0 stond want tot dan waren de bezoekers gevaarlijker en scherper. Al in de eerste vijf minuten waren Arne Vandeneynde en De Oliveira dicht bij de 0-1 maar scoren lukte niet. Op het halfuur was er een prima sliding van Sebastiaan Cordie en die reddende tackle verhinderde de doelpoging van Hermans of het was toch 0-1.

Pas na 36 minuten kreeg de thuisploeg – dat blijkbaar meer zenuwen had bij de aftrap en ook de diensten moest missen van Haghedooren, Willems en Frutos – een eerste kans op 1-0 maar het was wel een verdediger van de bezoekers die de bal op de eigen doellat deed belanden. Kort voor de rust was het wel raak. Harry Hollevoet scoort niet vaak maar het zijn meestal beslissende goals. Hij trapte een vrije trap vanop zijn eigen positie, als linksbuiten, van vrij ver, iedereen was verrast en de bal ging tegen de touwen (1-0). Een op dat moment zeer gevleide voorsprong.

Tweede helft

Na de rust hinkte KM aanvankelijk op twee gedachten : Bornem laten komen en op de counter speculeren of zelf de aanval zoeken. Nadat Cordie en even later Rodrigo De Oliveira (ex-Cercle) geel kregen, ging Turcan bij een uitbraak alleen op doelman Alouachi af en hij faalde niet (2-0). Torhout was nu heer en meester en de frustraties namen toe bij de bezoekers. De Oliveira was al ontsnapt aan een tweede geel toen hij scheidsrechter Van Lommel even vast had maar die tweede gele kaart kwam er toch en hij mocht dus inpakken. Intussen had Turcan, na mooi samenspel met Neu, de 3-0 verkeken en was er sprake van rustig meesterschap : 2-0 tegen tien man. Nadat Janis Coppin 7 minuten voor tijd opdook aan de eerste paal en op de bekende opportunistische wijze voor 3-0 zorgde, had KM de luxe om nog wat wissels uit te voeren.

De enige tegenvaller voor KM was wel dat ook Pepingen-Halle zijn thuismatch won (tegen Ronse met 1-0) en de kloof op de voorlaatste dus beperkt blijft tot één puntje. KM trekt volgend weekend naar datzelfde Ronse, dat de voorbije dagen huidig KM-speler Alexandre Frutos (momenteel geblesseerd) aantrok. KM heeft de barrageplaats nog altijd in eigen handen.