Dries Mergaert (VVEK – 2B): “Alles geven tegen de titelfavoriet”

Dries Mergaert. (foto RV)
Redactie KW

VV Emelgem-Kachtem begint de competitie met 0 op 9 in tweede provinciale. Heel wat sterkhouders vertrokken voor het seizoen, maar ook blessureleed en wat pech gaan gemoeid met de moeizame competitiestart.

“De voorbereiding kende twee gezichten”, opent de 26-jarige middenvelder Dries Mergaert uit Rollegem-Kapelle die adviseur is bij Inagro. “Enkele sterkhouders zijn vertrokken, waardoor we met een quasi nieuwe kern aan de slag moeten. Toch zat de sfeer meteen goed, en er werd hard gewerkt om de nieuwe spelers in te passen en een goed team te vormen. De voorbereidingsmatchen aan de andere kant waren minder succesvol. We konden geen overwinning behalen in de voorbereiding, wat toch geen optimaal scenario is”, vindt Mergaert.

“De match tegen Otegem was een gemiste kans. We slikten twee doelpunten door als ploeg iets te laks te verdedigen in de eerste helft, maar toch vond ik ons de betere ploeg.”

Kleine kern

“Enkele sterkhouders vertrokken, maar aan de andere kant kunnen de nieuwkomers deze plaatsen zeker goed opvullen. Er kwamen dan ook wel wat nieuwe gezichten bij. Het grootste nadeel is dat onze kern relatief klein is. Momenteel kampen enkele spelers met blessures, en dat heeft meteen een impact op de ploeg. Valentino Kuik is vier weken out met een liesblessure, Felix Six nog twee weken met een duimbreuk en Keanu Van Loo is ook geblesseerd aan de lies. Wanneer iedereen fit is, hebben we zeker een competitieve kern, maar we moeten hopen dat we van veel blessureleed gespaard blijven.”

“Wevelgem, de tegenstander dit weekend, is wat mij betreft de titelfavoriet voor dit seizoen. Tegen een ploeg als Wevelgem hebben we niets te verliezen. We moeten alles geven en hopen dat we iets uit de brand kunnen slepen.” (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.