Dries Lievens in spoor van Christ Vandevyvere van SK Staden naar OMS Ingelmunster

Dries Lievens sloot zijn carrière af bij KSV Rumbeke. © VDB
Wouter Vander Stricht

Dries Lievens, momenteel aan de slag als keepertrainer bij SK Staden, gaat diezelfde functie vervullen bij OMS Ingelmunster. Het Brigandsstadion is voor hem geen onbekend terrein. De huidige T1 van SK Staden, Christ Vandevyvere, tekende eerder al bekend als T2 bij OMSI. Frank Neve zou op weg zijn naar VW Hamme.

Dries Lievens moest door een blessure noodgedwongen een punt zetten achter zijn voetballoopbaan. Hij volgde al een trainerscursus en was als doelmannentrainer actief bij derdeprovincialer SK Staden. Hij zet nu een stapje hogerop naar de club waar hij zelf nog tussen de palen stond bij het toenmalige KSV Ingelmunster.

Dries Lievens begon te voetballen bij VK Kachtem en speelde bij de jeugd vervolgens bij Izegem, Harelbeke en Ingelmunster. Hij werd voor het eerst in de kern van de eerste ploeg opgenomen bij het toenmalige KSV Ingelmunster en later zouden nog tal van ploegen volgen : KM Torhout KM, KFC Izegem, Deerlijk, opnieuw Izegem, Zwevegem, opnieuw Torhout en ten slotte Rumbeke. “De titel met Izegem in eerste provinciale en die met Deerlijk in tweede provinciale zullen me het meest bijblijven, maar ik beleefde bij al mijn clubs heel wat leuke momenten onder de lat”, liet hij in eerder interview bij ons optekenen.

(WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.