Drie West-Vlaamse meisjes helpen Red Flames Denemarken kloppen

Tessa Wullaert (9) en Heleen Jaques (archiefbeeld) stonden ook tegen Denemarken samen in de basis. © BELGA
Redactie KW

De Torhoutse Heleen Jaques en Tessa Wullaert uit Sint-Eloois-Vijve stonden maandagavond in de basis tegen Denemarken, Jana Coryn uit Waregem mocht in de slotfase nog invallen.

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg heeft zijn eerste zege geboekt op de Algarve Cup in Portugal. Na eerdere nederlagen tegen IJsland (2-1) en Canada (1-0) werd maandag in Albufeira met 2-1 gewonnen van Denemarken.

België (FIFA 28) was woensdag in zijn openingswedstrijd tegen een nipte 2-1 nederlaag tegen IJsland (FIFA 19) aangelopen, vrijdag bleek ‘s werelds nummer elf Canada iets te sterk. Tegen Denemarken (FIFA 15) werd de score kort voor rust geopend na een eigen doelpunt van de Deense Simone Sorensen (43′). In de slotfase verdubbelde Janice Cayman (86′) de score, in de toegevoegd tijd lukte Cecilie Sandvej de eerredder (94’).

Woensdag tegen Rusland

België neemt voor de eerste keer deel aan het prestigieuze tornooi in Portugal. Woensdag nemen de Flames het in het duel om de vijfde plaats op tegen Rusland (FIFA 22).

België speelde met Odeurs, Deloose, Zeler, Jaques, Coutereels, Onzia, Biesmans (90′ De Gernier), De Caigny (88′ Yuceil), De Neve (40′ Van Gorp), Cayman, Wullaert (91′ Coryn)

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.