Drie versterkingen op komst bij noodlijdend KM Torhout

Elimane Coulibaly, die bij zijn eerste basisplaats meteen kon scoren tegen Avanti Stekene, kwam eerder al de Torhoutse rangen versterken. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

De trein geraakt maar niet op de rails bij KM Torhout. Twee zeges en drie gelijkspelen na 16 wedstrijden is de magere balans van dit seizoen. Versterking dringt zich op. Achter de schermen wordt daar hard werk van gemaakt. Eerstdaags kan hieromtrent nieuws verwacht worden.

KM Torhout sluit 2018 af op de 15de plaats in de derde amateurklasse. Aan een degradatie naar eerste provinciale wil de club niet denken en dus wordt werk gemaakt van versterkingen in de winterstop. Spelers met ervaring die meteen inzetbaar zijn – en bovenal de juiste mentaliteit bezitten – om de Torhoutenaren naar veiliger oorden te loodsen. Elimane Coulibaly is al zo’n aanwinst met ervaring, maar de aanvaller miste nog wedstrijdritme. De ex-speler van onder meer KV Kortrijk en KAA Gent moet een rustbrenger worden voorin en liefst ook voor doelpunten zorgen. Jason Vandelannoite werd ook aangetrokken, maar door een stadionverbod, althans de administratieve afhandeling ervan, mag hij vooralsnog niet in actie komen met de beloften. Hopend op wat goodwill bij de bevoegde instanties en dat de papiermolen vlug genoeg draait, kan de centrale verdediger na Nieuwjaar aansluiten. “We hopen dat we hem speelgerechtigd krijgen, want het zal toch nodig zijn om hem erbij te hebben”, stelt trainer Bruno Debo.

Van onze acht thuiswedstrijden moeten we er nog zes kunnen winnen

Verder is er een mondeling akkoord met twee aanwinsten, een derde dossier zit ook in de laatste fase. Bedoeling is om de drie nieuwkomers vanaf 1 januari speelgerechtigd te krijgen zodat de Torhoutenaren op volledige oorlogssterkte aan operatie redding kunnen starten. De geschorsten zijn terug van de partij en enkel Enrique Tanghe ligt nog in de lappenmand. Met de drie mogelijke nieuwkomers erbij wordt de concurrentie opnieuw aangescherpt, want sinds het seizoensbegin haakten drie spelers af om verscheidene redenen: Gianni Sennesael, Thomas Cornelis en Loïc Bouckaert.

Mentale rust

Normaliter werd zaterdag nog een oefenwedstrijd afgehaspeld in Menen, maar na de partij in Lebbeke werd beslist – in samenspraak met Menen – om die partij af te blazen. Zo krijgen enkele jongens die met kleine kwaaltjes sukkelen extra tijd om te herstellen en kunnen de spelers even de hoofden leegmaken alvorens de feestdagen in te gaan. Op donderdag 3 januari wordt opnieuw verzamelen geblazen, waarna er in het daaropvolgende weekend een oefenwedstrijd wordt gespeeld. De week nadien wordt vijfmaal getraind naar aanloop van de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar.

De KM’ers krijgen in 2019 acht thuiswedstrijden voorgeschoteld. Vooral tegen ploegen uit de rechterkolom. Eerste opdracht van het nieuwe jaar: KVC Jong Lede. “Het is belangrijk dat we de neuzen in dezelfde richting blijven houden. Van onze acht resterende thuismatchen moeten we er zeker zes winnen. Kan je nog eens een overwinning halen op verplaatsing dan kom je met onze negen punten erbij aan 30 punten en ben je in principe gered.”

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.