Drie spelers van Harelbeke zondag tegen ex-team SCT Menen

Gregory Mahau, Axel Harinck en Gianni Derieuw (v.l.n.r.) scherpen hun techniek nog wat bij in aanloop naar de confrontatie met hun ex-ploeg. (foto LOO)
Redactie KW

Rode lantaarn Menen ontvangt zondag het nummer twee KRC Harelbeke, waar drie ex-Sporting’ers rondlopen. Het trio kijkt reikhalzend uit naar de confrontatie met de grensploeg.

Het gaat goed met KRC Harelbeke, dank u. De staf werd helemaal gewijzigd en er was ook veel spelersverloop, maar de ‘Ratten’ staan na vier opeenvolgende zeges gedeeld tweede. Zondag speelt paars-wit op het synthetische veld van Menen, dat vorig jaar dé revelatie was in de tweede amateurklasse. “Met ongeveer dezelfde kwaliteiten als het Harelbeke van dit seizoen”, zegt Axel Harinck. “Er loopt bij ons niet alleen op technisch vlak kwaliteit rond, er heerst ook een echt groepsgevoel. We staan goed in blok op het veld en starten ook elke wedstrijd met de goeie mentaliteit. Eind vorig seizoen heeft zowat iedereen van de A-kern van Menen andere oorden opgezocht. Een leuk weerzien wordt het dus niet óp het veld, maar achter de schermen zijn er wel heel wat mensen gebleven. Uiteindelijk heb ik er twee leuke seizoenen beleefd.”

Menen staat laatste, Harelbeke tweede. “Staar je niet blind op die rangschikking. Dat zijn net de gevaarlijkste wedstrijden. Ik zag hen al bezig en ze zijn echt niet zo slecht als de klassering laat vermoeden.”

Gianni Derieuw speelde twee termijnen bij Menen. “Twee keer twee seizoenen”, repliceert Derieuw. “Ook mij ga je geen kwaad woord horen zeggen over de grensclub. In mijn eerste periode stegen we naar bevordering en speelden we er een erg degelijk eerste seizoen. En tijdens mijn tweede Meense periode werden we kampioen in derde amateurklasse. Vorig jaar was er dan dat schitterende seizoen met een mooie zevende plaats als apotheose. De kern liep bijna volledig leeg, maar toch zijn er nog enkele jongens met wie het een prettig weerzien wordt. Doelman Benoit Degruyter en Kevin Gallo zijn er nog, terwijl ook Laurens Huyzentruyt een goeie vriend is. Tijdens de match zal er echter geen plaats zijn voor sentiment.”

Drie spelers van Harelbeke zondag tegen ex-team SCT Menen

De pechvogel van de drie is Gregory Mahau. “Ik lig inderdaad al zeven weken stil met een blessure aan de ligamenten tussen het scheenbeen en de enkel. Stilaan begin ik weer te lopen en licht te trainen (woensdag volgde nog een echografie, red.), hopelijk kan ik straks helemaal aansluiten.”

Ook Mahau kijkt met voldoening terug op zijn periode in Menen. “Een hele leuke tijd. Vorig jaar hebben we vriend en vijand verbaasd. Jammer dat het door extra-sportieve beslommeringen zo moest aflopen, maar dat zal wel eigen zijn aan het voetbal. Nu koos ik voor Harelbeke en ook wij zijn op weg om een revelatie te worden. We konden al enkele opmerkelijke resultaten voorleggen, al staan er ons nog moeilijke partijen te wachten. Zelfs tegen Menen.” (MCH)