De schorsing treedt pas in werking op zondag 27 januari, waardoor De Smet vrijdagavond sowieso nog inzetbaar is in de thuiswedstrijd van de 23ste speeldag tegen Tubeke. De schorsing geldt voor de competitieduels tegen OH Leuven, Lommel en Union. KSV Roeselare nog beroep aantekenen tegen het vonnis.

De Smet houdt de sanctie over aan een drieste tackle op Tom Van Hyfte in de met 1-2 verloren thuismatch tegen Beerschot Wilrijk op 12 januari. Scheidsrechter Erwin Blank hield de kaarten op zak, maar via de Reviewcommissie kreeg de tackle nog een staartje.

"Uit de beelden blijkt duidelijk dat De Smet, zonder oog voor de bal, zijn tegenstrever zwaar raakt op het scheen- en kuitbeen, zo'n 20 centimeter boven voethoogte. De Smet had geen enkele mogelijkheid om de bal te spelen en deed geen enkele inspanning om zijn voet in te trekken", staaft de Geschillencommissie de zware sanctie. Omdat ook ref Blank toegaf dat De Smet rood had moeten krijgen, mocht de commissie overgaan tot bestraffing. Ze volgden de drie speeldagen schorsing die bondsprocureur Kris Wagner had gevorderd.

(BELGA)

De schorsing treedt pas in werking op zondag 27 januari, waardoor De Smet vrijdagavond sowieso nog inzetbaar is in de thuiswedstrijd van de 23ste speeldag tegen Tubeke. De schorsing geldt voor de competitieduels tegen OH Leuven, Lommel en Union. KSV Roeselare nog beroep aantekenen tegen het vonnis.De Smet houdt de sanctie over aan een drieste tackle op Tom Van Hyfte in de met 1-2 verloren thuismatch tegen Beerschot Wilrijk op 12 januari. Scheidsrechter Erwin Blank hield de kaarten op zak, maar via de Reviewcommissie kreeg de tackle nog een staartje."Uit de beelden blijkt duidelijk dat De Smet, zonder oog voor de bal, zijn tegenstrever zwaar raakt op het scheen- en kuitbeen, zo'n 20 centimeter boven voethoogte. De Smet had geen enkele mogelijkheid om de bal te spelen en deed geen enkele inspanning om zijn voet in te trekken", staaft de Geschillencommissie de zware sanctie. Omdat ook ref Blank toegaf dat De Smet rood had moeten krijgen, mocht de commissie overgaan tot bestraffing. Ze volgden de drie speeldagen schorsing die bondsprocureur Kris Wagner had gevorderd.(BELGA)