Drie kostbare punten voor Torhout KM na winst tegen SK Londerzeel

Thomas Depoorter kopt de bal weg voor Sebastiaan Cordie (links) en tegenstander Sander Van Eyk (midden) © VDB
Redactie KW

Na zes nederlagen op rij was Torhout KM zaterdagavond eindelijk nog eens aan het feest. In de laatste thuiswedstrijd van dit jaar stuurden de KM’ers middenmoter Londerzeel met 2-1-verliescijfers terug naar huis.

Trainer Deschodt pakte voor deze voorlaatste wedstrijd van het jaar met een verrassende en onuitgegeven ploegopstelling uit. Centraal verdediger Ameye werd gebombardeerd tot spits. Een ingreep die mogelijk was doordat verdediger Cordie terug inzetbaar was. Tweede verrassing was de opstelling van Thibault Vandenbussche. De amper 17-jarige middenvelder, zoon van de keepertrainer, maakte zijn debuut en behoorde tot voor kort zelfs niet tot de A-kern. Ook aanwinst Filiz mocht, na twee jaar zonder competitievoetbal, in het slotkwartier terug zijn opwachting maken. Ander opmerkelijk nieuws dat vóór de wedstrijd te rapen viel, was het einde van de samenwerking tussen Rachid Youssfi en de Velodroom-formatie. Volgens de enen een financiële kwestie, volgens anderen wegens de houding en het gedrag van de aanvaller en KM-topschutter tegenover de spelersgroep.

Hoopvolle aanvangsfase

De partij begon veel belovend met een schot van Hollevoet en een kopbal van Van Acker. Beide pogingen gingen niet in, maar naast het doelkader. De gasten pareerden met een knap afstandsschot van Dellevoet als reactie op die eerste twee doelpogingen van de Torhoutenaren. Er was blijkbaar al heel wat kruit verschoten in die eerste tien minuten, want de partij zakte naar een doordeweeks niveau waar zelfs zware hartpatiënten probleemloos konden naar kijken. Voor een nieuw hoogtepunt was het wachten tot minuut 35. Een mix van een schot-voorzet van M’Barki, de beste man bij de bezoekers, belandde op de paal. Cordie kon in extremis vermijden dat de bal via het lichaam van doelman Dumesnil in doel zou verdwijnen en borstelde de openingstreffer van de doellijn. Het antwoord twee minuten later van de KM’ers leverde méér resultaat op. Stubbe stuurde een vrijschopbal voor doel, die door Depoorter werd doorgekopt tot bij Ameye. De nieuwbakken Torhout-aanvaller kopte op zijn beurt knap binnen en liet daarmee zijn derde seizoenstreffer optekenen.

Emotievolle slotminuten

De bezoekers, hun 4-0-zege in de heenwedstrijd indachtig, trokken in de tweede helft alle aanvallende registers open in hun zoektocht naar de gelijkmaker. De Vlaams-Brabanders konden hun veldoverwicht enkel uitdrukken in lang uitgesponnen acties, die echter diepgang misten. Doelman Dusmenil moest enkel na 55 min. met passend vuistwerk uitpakken op een scherp aangesneden vrijschopbal van Vits. De KM-goallie had drie minuten later dan meeval toen hij een poging van Vangrunderbeek op de bovenkant van de deklat zag vallen. De Torhoutenaren waren na de rust aanvallend bijzonder zuinig, maar sprongen wel erg efficiënt om met hun doelkansen. Tien minuten vóór affluiten knikte Van Acker een 2-0-voorsprong op het bord na een vrijschopbal van Blancke én een klungelige tussenkomst van doelman Verhoeven.. Van Eyck blies in de slotfase nog wat extra spankracht in de partij door een vrijschopbal van Stoclet in het KM-doel te deviëren. Invaller Omena gooide nog bijna roet in het KM-eten door in de emotionele slotminuten een vrijschopbal van Stoclet tegen de deklat te plaatsen.

Prima zaak

De Torhoutenaren boekten meteen hun derde seizoenszege, maar mochten zich gelukkig prijzen dat Dame Fortuna zaterdag even de handrem aan de Velodroom had opgetrokken om de bezoekers van een verdiend gelijkspel te houden. Met deze overwinning én het verlies van zowel Mechelen als Twee Akren deden de Torhoutenaren alvast een goede zaak in het klassement. Zij klimmen een rang hoger in de klassering en duwen de voorlaatste plaats in de handen van Twee Akren. Zondag trekken trainer Deschodt en zijn jongens voor de laatste wedstrijd van 2015 naar het veld van gewezen tweedeklasser Aalst.

(Marc Beke)

Torhout KM – SK Londerzeel 2-1

Torhout KM: Dumesnil, Cordie, Depoorter, Goddeeris, Van Acker, Lannoo, Blancke, Vandenbussche (65′ Grillet – 74′ Filiz), Stubbe, Hollevoet, Ameye (78′ Sys)

Doelpunten: 37′ Ameye 1-0, 80′ Van Acker 2-0, 86′ Van Eyck 2-1

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier