Drie goals van Denoulet (ex-RC Waregem) nekken Harelbeke

Jeroen Doornaert opende de score maar Harelbeke ging toch kopje onder. © VDB

Na drie wedstrijden blijft KRC Harelbeke achter met drie punten. Op bezoek bij Sparta Petegem deden drie doelpunten van Tom Denoulet (ex-RC Waregem) de 0-1-voorsprong teniet. Finaal werd het 4-2.

In een evenwichtige aanvangsfase waren de eerste kansen voor Petegem. Joye werd afgeblokt en Boone kopte voorlangs. Harelbeke dreigde met een schot van Cremers naast. Na twintig minuten openden de Ratten de score. Cremers trapte een vrijschop centraal voor doel en via het hoofd van Doornaert stond het 0-1. Petegem reageerde met een kopbal van Crispyn naast. Even later was er een actie van de thuisploeg over verschillende stations. Joye besloot uiteindelijk op Degrendel. Nog drie minuten later hingen de bordjes terug in evenwicht wanneer de bal pardoes voor de voeten van Denoulet viel en hij met een stevige uithaal Degrendel kansloos liet. Petegem zocht daarna de voorsprong, maar de poging van Boone viel bovenop de lat.

Tweede helft

De tweede helft begon met een kans aan elke zijde. Degrendel ging goed plat op het schot van Joye en aan de overzijde testte Cremers de vuisten van Vandenbossche. Tien minuten na rust verstuurde Vanneste de perfecte lange bal op Cremers. De aalvlugge flank werd foutief gestopt door Verheuge. De ref floot, maar de logische kaart bleef op zak. Een beslissing die een belangrijke rol zou spelen, want de vrije trap leverde niks op en vijf minuten later was het aan de overzijde wel raak toen het leer bleef hangen in de kluts. Denoulet reageerde het snelst en met een lage schuiver zette hij Petegem op 2-1. De Ratten waren aangeslagen en Denoulet haalde een derde keer vernietigend uit. Vanop de linkerkant trapte hij de bal haarfijn in het verste zijnetje: 3-1 en wedstrijd gespeeld. In het laatste kwartier werd het ook nog 4-1. De Coninck haalde de achterlijn en zijn voorzet werd door Joye tegen de netten geduwd. In het absolute slot milderde Vandenbroucke nog met een rechtstreekse vrijschop.

(FM – foto a-Bart)

Sparta Petegem – KRC Harelbeke: 4-2.

Doelpunten: 20′ Doornaert (0-1), 37′, 61′ en 68′ Denoulet (1-1, 2-1 en 3-1), 77′ Joye (4-1), 86′ Vandenbroucke (4-2).