Drazen Kukuric niet langer trainer bij eersteprovincialer KSK Vlamertinge

Drazen Kukuric. (foto DB)
Anton Peene Reporter

KSK Vlamertinge nam afscheid van Drazen Kukuric. De ervaren coach betaalt het gelag na de 9-0-pandoering in Oostkamp. Hulptrainer Xavier Deleu, keeperstrainer Lieven Lanszweert en sportief verantwoordelijke Yannick Platteeuw nemen tot het einde van het seizoen de touwtjes in handen.

Op de bestuursvergadering van woensdagavond werd beslist om de samenwerking tussen Kukuric en de club te beëindigen. De Harelbeekse coach was sinds het begin van dit seizoen trainer van de ploeg. Na een veelbelovend begin zakte Vlamertinge weg naar de onderste regionen. Momenteel staan ze voorlaatste met 21 punten uit 25 matchen. De 9-0 in Oostkamp zondag bleek de druppel. “Het is nooit leuk om zulke beslissingen te nemen”, vertelt sportief verantwoordelijke Yannick Platteeuw. “Maar als we nog iets willen veranderen, moesten we niet langer wachten. Drazen is bezeten van het voetbal en heeft heel wat kwaliteiten. Het is logisch dat hij ontgoocheld is.”

Net als vorig jaar

Het lijkt wel een flashback naar vorig jaar, toen Vlamertinge ongeveer op hetzelfde moment afscheid nam van Pedro Nolf. “Vorig jaar zorgde dit voor het gewenste effect, maar een garantie op succes is het niet. Het spanningsveld in derde amateur en het coronavirus kunnen een grote rol spelen. In het slechtste geval zijn er vijf zakkers en dan hebben we het wellicht vlaggen.”

Vlamertinge trekt volgend seizoen de kaart van de jeugd. Een nieuwe trainer is er nog niet. “We bekijken de kandidaturen en hopen binnenkort iemand aan te stellen voor volgend seizoen”, aldus nog Platteeuw.

Met dit ontslag is Vlamertinge de derde ploeg uit de Westhoek die dit seizoen voortijdig afscheid nam van de coach. Eerder werden ook Joost Malfait (Sassport Boezinge) en Bram Lucker (KFC Poperinge) bedankt voor bewezen diensten. (API)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.