Draw op KV Kortrijk de druppel: Anderlecht en trainer René Weiler uit elkaar

© BELGA
Redactie KW

Na het 2-2-gelijkspel op KV Kortrijk afgelopen zaterdag, sloot RSC Anderlecht nog de rangen, maar maandagvoormiddag is het dan toch voorbij voor coach René Weiler. De landskampioen communiceerde zonet op haar website over het ontslag van de trainer.

In en tegen KV Kortrijk kwam Anderlecht te weinig aan voetballen toe. De powerplay in het slot van de wedstrijd leverde dan wel nog een punt op voor de landskampioen, het gemor bij de supporters en de vraag naar ‘Anderlecht-waardig voetbal’ klonk steeds luider.

Meteen na het gelijkspel was er nog het topoverleg met Herman Van Holsbeeck in de catacomben van het Guldensporenstadion, maar maandagochtend trok het Anderlecht-bestuur dan toch haar conclusies: René Weiler is niet langer de trainer van de recordkampioen.

De 44-jarige Zwitser loodse Anderlecht vorig seizoen nog naar de titel, bereikte de kwartfinale van de Europa League en zorgde voor kwalificatie voor de Champions League, maar het spelniveau lag al te vaak te laag. In een kort perscommuniqué op de website dankt RSC Anderlecht Weiler voor de inzet, prestaties en professionalisme. De huidige technische staf met onder meer Nicolas Frutos neemt voorlopig over.