Dosko Sint-Kruis verliest eerste thuismatch tegen Keiem Sport met forfaitscore na klacht over neutrale zone

Filip Van Gheluwe: "Aan graszoden, kruiwagens en mankracht stelde zich totaal geen probleem" © (Foto JPV
Redactie KW

Dosko Sint-Kruis raast als een wervelwind doorheen de competitie in derde provinciale B, maar kreeg ook een eerste dreun te verwerken. Het Provinciale Comité boog de 4-1 overwinning van de Bruggelingen om in een 0-5 forfaitzege in het voordeel van Keiem Sport.

Wat zijn de feiten? Net voor de eerste competitiewedstrijd was Stad Brugge werken aan het uitvoeren om de staanplaatsen op de Gulden Kamer in aarde te vervangen door een stenen pad. De aannemer had ook voor de dug-out, in de neutrale zone dus, gras laten weghalen. Er lag een laag gravé met ervoor nog één meter gras. De referee van dienst liet de wedstrijd aanvatten. Halfweg, bij een 2-0 tussenstand, en nog met tien tegen elf, na dubbel geel voor bezoeker Pirmin Verhelst in minuut 21, liet de bezoekende coach voorbehoud aantekenen. Dosko voelt zich zwaar benadeeld.

Voorzitter Filip Van Gheluwe: “Ik was aanwezig toen het Provinciale Comité uitspraak deed. Daar werd op geen moment rekening gehouden met wat de scheidsrechter verklaarde. Die keurde het terrein goed hé. Had de scheidsrechter ons vooraf opmerkingen gemaakt over de neutrale zone dan beschikten we nog over tijd en middelen om één en ander in orde te maken. Aan graszoden, kruiwagens en mankracht stelde zich totaal geen probleem!”

“Wij waren ons er overigens niet bewust van het feit dat Stad Brugge werken zou uitvoeren op dat tijdstip. Natuurlijk gaan we in beroep. We vloerden titelfavoriet Keiem Sport, met ettelijke ex-spelers uit eerste en tweede provinciale, op een sportieve manier en kunnen er niets aan verhelpen dat de bezoekers met drie uitsluitingen geconfronteerd werden. Wij willen het sportieve laten zegevieren. Trouwens: de referee van dienst nam na de uitspraak voor de groene tafel meteen ontslag.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd in beroep. Wij stellen ons volgende vragen? Als de neutrale zone niet conform is, mag een referee laten aftrappen? Mag voorbehoud worden aangetekend tijdens de rust, en dus niet voor aanvang van de wedstrijd?

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.