Dosko Sint-Kruis op zoek naar de vorm van de heenronde

Redactie KW

Promovendus Dosko Sint-Kruis startte de competitie in de hogere reeks in sneltreinvaart. De jongens van T1 David Fiers wonnen de eerste periodetitel en betwisten straks de nacompetitie. De laatste weken gaat het wat minder.

Doelman Nick Dejonghe startte als titularis tot knieperikelen opspeelden. “Op 21 december vorig jaar werd ik geopereerd. Veel pijn voelde ik niet, maar die stelselmatige vochtophopingen baarden me zorgen. Mijn collega Michiel Hooft begon de terugronde en liet zich op geen fouten betrappen. Ik had me voorgenomen rustig te revalideren. Op 11 maart, net tegen een oppermachtig SV Loppem, diende ik opnieuw aan te treden omdat mijn vervanger op zijn beurt met een blessure sukkelde. Tegen Daring Brugge was Michiel Hooft weer hersteld en nam ik plaats op de wisselbank. Geen probleem, als de coach me nodig heeft, zal ik er staan. In het andere geval help ik de titularisdoelman met raad en daad.”

“We worden geconfronteerd met een dipje en verloren drie keer op rij. Het komt er nu op aan ons niveau van in de heenronde terug op te pikken. We beschikken over voldoende talent en zijn het voetballen allerminst verleerd. Naar volgend seizoen toe blijft nagenoeg de hele kern, met uitzondering van Stan Braem, die het zal proberen in hogere reeksen bij KFC Varsenare. Ook ik tekende bij. De vriendschapsbanden bij Dosko koester ik. Trouwens, ik kijk reikhalzend uit naar de nacompetitie. T1 David Fiers zal ons wel klaarstomen.” (JPV)

Zondag 25 maart om 15 uur: VV Koekelare – Sint-Kruis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.